Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Parry domineert eerste race op Silverstone

CY7H0852

De allereerste race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup is met overmacht gewonnen door Matt Parry. Terwijl in de achterste helft van het veld een startcrash plaatsvond, greep Parry de leiding van Jack Aitken, net voor de safety car op de baan kwam. Na de herstart reed Parry naar zijn derde overwinning van het seizoen, gevolgd door Aitken en Dennis Olsen uit Noorwegen.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Essay Produkties / Chris Schotanus

De premiere van de NEC in Engeland had een roerige start. Nadat het startlicht uit ging, botsten de Poolse Jakub Smiechowski en de Oostenrijkse Corrina Kamper op elkaar. De eerste bleef langs de pitmuur staan, waarop de safetycar in gezet moest worden zodat het hele veld er veilig omheen geleid kon worden.

CY7H0772

Na vier ronden was de baan weer vrij en reden Parry en Aitken direct weg bij het veld. Verder op in het veld werd volop gevochten voor posities. Zoon van ex-Formule 1 coureur Deletraz vocht met Ryan Tveter voor de negende plek, terwijl Dennis Olsen zijn derde plek met verve verdedigde ten opzichte van Raoul Owens. De laatste kreeg echter nog een drive through penalty voor een valse start en viel daarom terug naar de 12de plaats in het veld.

De Formule Renault 2.0 NEC rijdt dit weekend alleen met deelnemers die voor het hele kampioenschap staan ingeschreven. De gebruikelijke gastrijders uit het Europees Formule Renault 2.0 komen dit weekeind in actie tijdens de World Series by Renault op het circuit van Spa – Francorchamps. Het veld van totaal 23 deelnemers op Silverstone zal daarom een sprong maken in de puntenstand, dat voor aanvang van dit weekend vooral Europese rijders aan de top zag.

De tweede race op Silverstone vindt plaats om 10.55 plaatselijke tijd en is te volgen via de website van de Blanc Pain Endurance Series of de Blanc Pain GT app.

podium-Race1

Uitslag Race 1 Silverstone:
1. Parry in 25 minuten, 20.015 seconds in 11 ronden,
2. Aitken + 3.538,
3. Olsen + 6.102,
4. Jamin +6.624,
5. Celis + 8.400,
6. Beregech +14.647,
7. Sathienthirakul 14.996,
8. Dalewski +17.299,
9. Sendin 17.918,
10. Moreno +20.543
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet