DRDO

DRDO: Hoogspanning in Gullwing Racing Insurance DRDO

start

Het tweede evenement van de Gullwing Racing Insurance Dutch Race Driver Organisation was spannend van start tot finish. De strijd in de Gullwing Racing Insurance BMW M3 Cup werd in de beide races pas op de finishlijn beslist. Zoals we gewend zijn bij de DRDO, werd het startveld ook deze keer weer versterkt door nieuwe en enthousiaste deelnemers.

Tekst en foto's: PR

Het tweede evenement van de Gullwing Racing Insurance Dutch Race Driver Organisation werd op een zonnig en warm Circuit Park Zandvoort verreden. Het startveld telde 35 auto's, nagenoeg evenredig verdeeld over de drie raceklassen.
Het zomerse evenement was het decor van de introductie van de competitieverhogende 'successeconden'. Deelnemers die in de top drie van hun klasse eindigen, dienen tijdens de pitstop van de volgende race langer stil te staan. De winnaar krijgt 15 seconden als extra 'prijs', voor de nummers twee en drie is dat respectievelijk 10 en 5 seconden. Op deze manier is een leuke strijd gegarandeerd en maken veel deelnemers kans om dit seizoen minimaal één keer op het erepodium te eindigen.

dijkhuis

Nieuwkomers
De DRDO verwelkomde traditiegetrouw enkele nieuwkomers, die veelal op basis van enthousiaste mond-tot-mondreclame van de reguliere deelnemers kennis kwamen maken met de gezellige en laagdrempelige raceserie.
Rianneke Bakker maakte haar racedebuut. Naast Marloes Dijkhuis, de regerend kampioen in de Dieselklasse, is Rianneke de tweede dame in het veld. "Ik heb mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy", aldus Rianneke. "Vandaag rijd ik mijn eerste races. Ervaring opdoen en plezier maken zijn mijn doel. Ik rijd de rest van het seizoen bij de DRDO, daarnaast neem ik deel aan de evenementen van de Dutch Race Driver Business Club. Zo doe ik dit seizoen veel ervaring op."
Rianneke komt in actie in de Gullwing Racing Insurance Dieselklasse, die zeer geschikt is voor debutanten. "Mijn Seat Ibiza is een gemoedelijke auto, ook als het regent", weet ze.
Pieter Euser maakt dit seizoen zijn autosportdebuut. De neef van autosportlegende Cor Euser reed voor de tweede keer dit seizoen in de Gullwing Racing Insurance DRDO. Hij deelt een BMW Compact met zijn teamgenoot Frans Meixner. "We zijn het hele seizoen van de partij in de DRDO", aldus Pieter. "Het voordeel van de DRDO is dat je veel rijdt, dus je doet in korte tijd veel ervaring op. Daarnaast leer je ook om de strijd aan te gaan met de andere deelnemers, er is veel competitie."

Pieter wordt op het circuit begeleid door zijn gelauwerde oom. Cor Euser is goed te spreken over de Gullwing Racing Insurance DRDO. "Je ziet om je heen dat de startvelden in de duurdere raceklassen kleiner worden. De DRDO heeft de drempel om te racen verlaagd." Het korte, intensieve raceprogramma spreekt Cor ook aan. "Normaal duurt een evenement een paar dagen, bij de DRDO is dat een paar uur."

Enthousiast
Autosportkenners kennen Kevin Veltman van het Europese en Nederlandse GT4 kampioenschap, waarin hij een BMW M3 GT4 bestuurde. Samen met zijn vader Glenn mengde hij zich voor de eerste keer in de Gullwing Racing Insurance DRDO. Hij vermaakte zich uitstekend met zijn BMW 123d. "Het was leuk, ik heb genoten", vertelde hij na de prijsuitreiking. "Ik heb echt genoten en ik kom zeker terug."
De zeer ervaren Johan Nolte streed samen met zijn teamgenoot Marc Rietkerk ook in Dieselklasse. "Het plezier is het belangrijkst", vindt hij van autosport. Dat plezier vond hij in de DRDO. "Ik denk dat we wel vaker komen deelnemen."

persbericht

Debuutzege
Wouter Boerekamps en Robèr Romviel namen voor de eerste keer deel aan de Gullwing Racing Insurance DRDO. Dat verliep niet onopgemerkt. Het duo dichtte in de eerste race van de Gullwing Racing Insurance BMW M3 Cup het gat met raceleider Marc Dijkhuis en sloeg in de slotfase toe. Na 23 ronden racen pakten Boerekamps en Romviel de zege, op welgeteld 0,153 seconde gevolgd door Dijkhuis. Regerend kampioen Philip Romijn eindigde als derde.

spdi

In de tweede race was de spanning helemaal te snijden. In de eerste helft van de race lagen de equipes Boerekamps – Romviel en Dennis v.d. Linden – Herman Peene aan de leiding, gevolgd door Dijkhuis. Na de pitstops volgde een spannend, rondenlang durend duel tussen koploper Dijkhuis en zijn achtervolgers Mark Bol Raap en Boerekamps – Romviel. Marc Dijkhuis liet zich niet tot een foutje verleiden en won uiteindelijk nipt. Zijn voorsprong op Boerekamps en Romviel bedroeg 0,254 seconde! "Dit was heel zwaar, de race had geen twee ronden langer moeten duren", keek de winnaar op de race terug. "Ik ben heel blij met mijn zege, mijn tweede overwinning in de DRDO."

Bijzondere prestatie
David Rijks eindigde tijdens het eerste evenement van de Gullwing Racing Insurance DRDO als eerste en tweede in de Specialklasse. Dat betekende dat hij tijdens de eerste race 25 seconden langer in de pits moest staan. Desondanks won Rijks met zijn BMW 130i de eerste manche van de Specialklasse! Zijn teamgenoot Alexander Berger eindigde als tweede, voor de equipe Euser – Meixner.
In de tweede race ging de zege naar Berger, gevolgd door Willem Willemstein (BMW 130i) en de equipe Jeroen de Roode – Hans Creemers (BMW 325i E30). "We rijden met de oudste auto van het veld en met een miniem budget. We gaan toch met een beker naar huis", aldus het altijd enthousiaste duo en tevens regerend kampioen in de Specialklasse.

Zilver voor Marloes
Marloes Dijkhuis bestuurde voor de eerste keer een BMW 1-serie in de strijd van de Gullwing Racing Insurance Dieselklasse. De regerend kampioen in de dieseldivisie was meteen succesvol. In de eerste race eindigde ze als tweede, achter vader en zoon Veltman en voor de als derde geklasseerde Bas Baars en Marcel Roeleveld (Volvo C30).

In de tweede race was er geen kruid gewassen tegen de Volvo-equipe. Glenn en Kevin Veltman zagen deze keer als tweede de finishvlag, de laatste podiumplek werd veiliggesteld door Martin de Weerd en Gerard van Schaijk (VW Golf TDi).

Volgende evenement: woensdag 19 juni, Circuit Park Zandvoort.

podium

Uitslagen:
Gullwing Racing Insurance BMW M3 Cup:
Race 1: 1. Wouter Boerekamps en Robèr Romviel; 2. Marc Dijkhuis; 3. Philip Romijn.
Race 2: 1. Marc Dijkhuis; 2. Wouter Boerekamps en Robèr Romviel; 3. Mark Bol Raap.

Gullwing Racing Insurance Specialklasse:
Race 1: 1. David Rijks, BMW 130i; 2. Alexander Berger, BMW 130i; 3. Pieter Euser en Frans Meixner, BMW Compact.
Race 2: 1. Alexander Berger; 2. Willem Willemstein, BMW 130i; 3. Jeroen de Roode en Hans Creemers, BMW 325i E30.

Gullwing Racing Insurance Dieselklasse:
Race 1: 1. Glenn en Kevin Veltman, BMW 123d; 2. Marloes Dijkhuis, BMW 1-serie; 3. Bas Baars en Marcel Roeleveld, Volvo C30 D5.
Race 2: 1. Bas Baars en Marcel Roeleveld; 2. Glenn en Kevin Veltman; 3. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk, VW Golf TDi.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet