NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson wint NASCAR All Star Race in Charlotte

Hendrick Motorsports-coureur Jimmie Johnson heeft afgelopen weekend in Charlotte voor de All Star Showdown op zijn naam geschreven. Johnson won de wedstrijd voor het tweede achtereenvolgende jaar. In totaal won de Hendrick Motorsports-coureur de wedstrijd viermaal en komt daarmee op gelijke hoogte met zijn Hendrick Motorsports teamgenoot Jeff Gordon en de legendarische Dale Earnhardt Sr.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2013 All Star Johnson 1
Jimmie Johnson viert zijn vierde All Star zege met een burnout. Na Jeff Gordon en Dale Sr. is hij de enige coureur die dit evenement vier keer op zijn naam wist te schrijven.


Vierde zege voor Jimmie Johnson in NASCAR All Star Race
De jaarlijkse NASCAR All Star wedstrijd die een week voorafgaande aan de Coca Cola 600 in Charlotte verreden wordt, telt niet mee voor de punten en bestaat uit vier segmenten. Het enige dat voor de eindoverwinning telt is de tien ronden durende "dash for the cash". De eerste drie segmenten werden door de "Busch Brothers" gewonnen. Kurt Busch won met zijn Chevrolet het eerste en vierde segment terwijl broer Kyle het tweede en derde segment voor zijn rekening nam, Het eerste segment moest vanwege regen zelfs enige tijd onderbroken worden.

Na het vierde segment verliet Kurt Busch als vijfde de pitlane en dit kostte hem uiteindelijk de overall zege. Een perfect uitgevoerde pitstop door een enigszins gewijzigde No 48 pitcrew bracht Jimmie Johnson op de eerste startrij voor de laatste herstart. Bij de herstart in de 81e ronde kon Johnson direct afstand nemen van zijn HMS-teamgenoot Kasey Kahne. Uiteindelijk wist Johnson Penske-coureur Joey Logano met een voorsprong van 1.722 seconden te verslaan.

Jimmie Johnson: "Het betekent enorm veel om met de iconen Jeff Gordon en Dale Earnhardt Sr. op gelijke hoogte te komen. Twee rijders waar ik mijn gehele leven tegenop gekeken heb. Johnson startte als 18e nadat hij tijdens de vrijdagkwalificatie wegens een losse wielmoet een penalty kreeg opgelegd. Ik dacht niet dat wij kans hadden om te winnen. De overwinning is te danken aan de toewijding en "drive" van de Hendrick Motorsports Teamleden. Ik ben er trots op van wat wij bereikt hebben. Maar wij weten dat wij elkaar nog harder moeten pushen"

Kyle Busch was ervan overtuigd dat hij over de beste auto beschikte maar een te langzame pitstop leverde een vierde startplek op voor de finale. Kyle Busch: "Voor de eerste startrij beschikten wij gewoon niet over de beste stop." Penske-coureur Brad Keselowski was na transproblemen al vroeg kansloos.

2013 Kurt Busch All Star
Slechts een vijfde plek voor Kurt Busch.

All Star Showdown Charlotte
1. Jimmie Johnson Chevrolet 90 ronden
2. Joey Logano Ford 90 ronden
3. Kyle Busch Toyota 90 ronden
4. Kasey Kahne Chevrolet 90 ronden
5. Kurt Busch Chevrolet 90 ronden
6. Denny Hamlin Toyota 90 ronden
7. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 90 ronden
8. Jamie McMurray Chevrolet 90 ronden
9. Matt Kenseth Toyota 90 ronden
10.Carl Edwards Ford 90 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet