Formido Swift Cup

Swift Cup: Verzijlbergen wint, Kolff smaakmaker op plaats drie

 T8Q4732

David Verzijlbergen is winnaar geworden van de tweede race in de Formido Swift Cup tijden de Pinksterraces op Zandvoort. Hij wist de hele race de druk van teamgenoot Alain Mossinkoff te weerstaan. De strijd om plaats drie trok veel aandacht. Hierin was Kolff de beste. Pim Speelman won de race in de strijd met de 2011-model Swifts.


Tekst: Maarten Overdijk (Twitter: @maartenoverdijk)
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen en Co van der Gragt

 

MGP 6487

David Verzijlbergen kent een hele goede start en pakt de leiding. Mossinkoff heeft het in de eerste bochten flink aan de stok met Stefan Beelen, maar weet de tweede plek te behouden. Op de vierde plaats volgt Jeffrey Rademaker, met daarachter Boris Kolff en Benjamin van den Berg. In de strijd tussen de 2011-model Swifts leidt Frank van Gasteren na één ronde, voor Niels Kool en Pim Speelman.

 T8Q4744


In de tweede ronde van de race opent Boris Kolff de aanval op Jeffrey Rademaker. Kolff, in de race vanmorgen nog bestraft wegens onfatsoenlijk rijgedrag, gaat zeer voorzichtig te werk en laat daarmee zien geleerd te hebben van zijn eerdere ervaringen. Op nette wijze weet hij in de S-bocht de vierde plek over te nemen van Rademaker.

MGP 6587

David Verzijlbergen en Alain Mossinkoff rijden met zijn tweeën weg van de rest van het veld. Stefan Beelen rijdt zodoende een beetje in een niemandsland op plek drie, daarachter is het wat drukker in de strijd om plek vier. In de vierde ronde pakt Rademaker de vierde plek terug van Kolff, waarbij Benjamin van den Berg en Maurits Sandberg ook aansluiten in het gevecht. Kolff laat zich niet kisten en pakt een halve ronde later alweer de vierde plaats terug. Kortom, een fraaie strijd!

BX5C2498

Aan kop knabbelt Mossinkoff iedere ronde een klein beetje af van de voorsprong van David Verzijlbergen. De twee coureurs van het Certainty Racing Team zijn samen los van de rest van het veld. Bij het ingaan van de achtste ronde probeert Mossinkoff voor het eerst de leiding over te nemen van Verzijlbergen. Laatstgenoemde weet echter professioneel de binnenste lijn te verdedigen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet