Superstars

Superstars: Biagi en Berton verdelen de zeges op Brno


Tijdens het tweede raceweekend van de International Superstars Series, verreden op het Tsjechische Brno, hebben Thomas Biagi en Giovanni Berton ieder een zege gepakt. Voor Vitantonio Liuzzi was het een moeizaam weekend met één vierde plaats.

Tekst: Maarten Overdijk (Twitter: @maartenoverdijk)

Race 1
Vanaf poleposition kende Thomas Biagi (Mercedes) een prima start en hij wist direct een gat te slaan naar zijn achtervolgers. Door een crash met Edoardo Piscopo, Massimiliano Fantini en Roberto Benedetti moest echter de safetycar de baan opkomen, waardoor de race feitelijk weer opnieuw kon beginnen.

Wanneer het veld wordt losgelaten, blijkt Biagi echter een maatje te groot voor de rest. Kampioenschapsleider Vitantonio Liuzzi kon in eerste instantie Biagi nog enigszins volgen, maar door een plotseling verlies aan vermogen, viel de Mercedes coureur nog terug naar de vierde plaats. Luigi Ferrara werd tweede, Giovanni Berton derde.

Race 2
De tweede race van het weekend kende veel spektakel. Giovanni Berton, gestart vanaf ze zesde positie, wist binnen een halve ronde aan de leiding te komen. Hij gaf die positie niet meer uit handen, ondanks een safetycar periode halverwege de race. Het geluk was ook in deze race niet weggelegd vor Liuzzi.

Direct na de safetycarfase, crashte hij uit de race na een aanvaring met Francesco Sini. Het spektakel op het circuit kwam van de strijd om plaats twee, tussen Gianni Morbidelli en Thomas Biagi. Pas in de laatste bocht wist Morbidelli het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Met een derde plaats zorgde Biagi wel voor een ruimere voorsprong als leider in het tussenklassement. Winst was er zoals gezegd voor Berton. De eerste BMW zege in meer dan een jaar.

Oud Jaguar formule 1 coureur Christian Klien kende geen gelukkige terugkeer in het International Superstars Kampioenschap. Hij wist alleen één zesde plaats mee naar huis te nemen.

Race 1 (top 5)
1. Biagi (Mercedes C63 AMG) 12 ronden
2. Ferrara (Mercedes C63 AMG Coupè) + 2.652
3. Berton (BMW M3 E92) + 4.336
4. Liuzzi (Mercedes C63 AMG) + 5.518
5. Giovanardi (Porsche Panamera S) + 7.945

Race 2 (top 5)
1. Berton (BMW M3 E92) 12 ronden
2. Morbidelli (Audi RS5) + 2.323
3. Biagi (Mercedes C63 AMG) + 3.089
4. Bacci (Mercedes C63 AMG) + 16.864
5. Piscopo (BMW M3 E92) + 17.202

Stand (top 5)
1. Biagi 73
2. Liuzzi 52
3. Berton 46
4. Ferrara 44
5. Morbidelli 39

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet