Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeffrey Rademaker op pole, top drie binnen 0,08 seconde

MGP 4796

Jeffrey Rademaker heeft in de kwalificatie van de Formido Swift Cup de snelste tijd voor zich opgeëist. Met een tweede plaats was Alain Mossinkoff uitstekend op dreef, zeker gezien het feit dat de rijder van Certainty Racing eerder deze week buiten zijn schuld in de Tarzanbocht nog bij een flinke crash betrokken raakte. Grote favoriet David Verzijlbergen bleef steken op plaats drie, al is het verschil tussen de eerste drie rijders met 0,08 seconde te verwaarlozen. De eerste plaats in de Formido Swift Cup Model 2011 ging naar Niels Kool.

.
Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen en Co van der Gragt

 

CY7H5172


De baan is inmiddels volledig opgedroogd als de Formido Swift Cup de baan opdraait voor zijn kwalificatie. Hoewel hij net als met Pasen niet op de deelnemerslijst staat, is regerend kampioen Jeffrey Rademaker er ook nu bij en daarmee heeft favoriet David Verzijlbergen er weer een serieuze tegenstander bij. Nieuw is de pas 15-jarige Boris Kolff die debuteert in een auto van Coronel Racing.

 

CY7H5158


Ondanks de aanwezigheid van Rademaker en Verzijlbergen is het in eerste instantie niet dit duo, maar Benjamin van den Berg die de lijst aanvoert. Achter de Harders Plaza-rijder komt Verzijlbergen, de eerder deze week nog buiten zijn schuld in de Tarzanbocht gecrashte Alain Mossinkoff, Rademaker, Kolff en Stefan Beelen.

MGP 4748

Na een kleine tien minuten komt het tempo er echt in en neemt Rademaker de koppositie over, met op 0,02 (!) seconde Mossinkoff en op 0,08 seconde Verzijlbergen. Op vier Beelen en een sterk debuterende Kolff terwijl Van den Berg, die inmiddels de pits is ingedraaid, terugzakt naar plek zes. Gerard de Nooij heeft duidelijk problemen want de Racing Team Welzorg-rijder begint achteraan en kan ook nauwelijks plaatsen goedmaken. In de klasse voor het model 2011 is de eerste plaats op dat moment in handen van Niels Kool, voor Pim Speelman en Frank van Gasteren.

 

MGP 4623

In de laatste minuten van de kwalificatie weet eigenlijk niemand meer zijn tijd te verbeteren en dus blijft Rademaker op één, op minimale afstand gevolgd door Mossinkoff en Verzijlbergen. Ook achter de top drie zijn er geen wijzigingen meer waardoor Beelen op vier blijft en Kolff bij zijn debuut vanaf een keurige vijfde plaats mag beginnen. Achter Van den Berg, Jos Veldboer en Maurits Sandberg.

De startopstelling van race twee wordt bepaald door de één na snelste ronde in de kwalificatie en geeft toch wel een aantal interessante wijzigingen te zien. Zo mag Verzijlbergen in race twee van poleposition vertrekken, terwijl Kolff met zijn één na snelste ronde op drie terechtkomt. Rademaker zal race twee vanaf plaats vijf moeten beginnen.

Uitslag kwalificatie Formido Swift Cup
Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 18 mei 2013
1. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing) in 2:07.564
2. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team) + 0.026
3. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) + 0.082
4. Stefan Beelen (Coronel Racing) + 0.257
5. Boris Kolff (Coronel Racing) + 0.491
6. Benjamin van den Berg (Harders Plaza) + 0.744
7. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 1.306
8. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 1.432
9. Niels Kool + 1.981
10. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen) + 2.147
11. Pim Speelman (Oak Motorsport) + 2.220
12. Frank van Gasteren + 3.073

 

MGP 4669

Uitslag Formido Swift Cup Model 2011
1. Niels Kool
2. Pim Speelman
3. Frank van Gasteren

Startopstelling race 2
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team)
2. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team)
3. Boris Kolff (Coronel Racing)
4. Stefan Beelen (Coronel Racing)
5. Jeffrey Rademaker (Coronel Racing)
6. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team)
7. Jos Veldboer (Dekker Racing)
8. Benjamin van den Berg (Harders Plaza)
9. Niels Kool
10. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen)
11. Pim Speelman (Oak Motorsport)
12. Frank van Gasteren

Uitslag Formido Swift Cup Model 2011
1. Niels Kool
2. Pim Speelman
3. Frank van Gasteren

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet