Formule 3

GP3: Tio Ellinas en Aaro Vainio verdelen de prijzen in Barcelona

start zaterdag gp3

Race 1
Wat een start van deGP3 Series voor Tio Ellinas. De Cyprioot werd de winnaar van twee achteréénvolgende races verdeeld over twee seizoenen. Zijn laatste overwinning was de Monza race aan het einde van het vorig seizoen en nu was hij de trotse winnaar van de eerste race in Barcelona. Ellinas pakte na zijn pole en snelste ronde het maximale puntenaantal, al kreeg hij de overwinning niet cadeau. Jenzer Motorsport's Patric Niederhauser maakte hem tot de finishvlag het leven zuur. Derde werd Connor, de zoon van Derek Daly, die meteen na dit weekend vertrekt naar Amerika om te gaan testen voor de 500 mile van Indianapolis.

Race 2:
Wat een fantastisch debuut voor nieuwkomers in de GP3. Het Koiranen GPteam maakte indruk met de eerste plaats voor Aaro Vainio gevolgd door teamgenoot en rookie Kevin Korjus. Jenzer Motorsport's Patric Niederhauser werd na zijn tweede plaats in de eerste race nu derde. De GP Series ging in Barcelona het vierde jaar in en Vainio werd winnaar van de 50ste wedstrijd. Jammer was het dat er geen één landgenoot meestreed om de punten.