NASCAR

NASCAR: 56e Nationwidezege Kyle Busch in Darlington

2013 Nationwide Darlington Kyle Busch

Kyle Busch heeft afgelopen weekend in Darlington zijn 56e Nationwidezege behaald. Busch was in Darlington een klasse apart.


Tekst: Willem J. Staat
Foto: NASCAR

56e Nationwidezege voor Kyle Busch in Darlington
Kyle Busch behaalde in Darlington zijn 56e Nationwidezege. Win de pole, blijf met een competitieve auto op kop rijden en win de wedstrijd. Dat was het motto van Kyle Busch in Darlington. Hij slaagde met glans voor alle drie wedstrijdonderdelen. Busch versloeg Elliott Sadler met 0.935 seconden voorsprong. Sadler spinde vroeg in de wedstrijd maar wist zich uitstekend te herstellen. Brian Vickers en Joey Logano eindigden resp. als derde en vierde.

Van de 147 ronden tellende wedstrijd reed Busch er maar liefst 107 aan de leiding en het betekende tevens zijn vijfde overwinning in acht Nationwide-deelnames dit seizoen. In de 121e ronde opteerde Busch ervoor om alle vier banden te verwisselen. Hoewel zijn vorige setje Goodyears slechts acht ronden oud was, legde hij hiermee de basis voor zijn 56e Nationwide-overwinning. Vooral in Turn 1 en Turn 2 kon Busch duidelijk afstand van zijn concurrenten nemen.

Kyle Busch: "Je wilt tussen beide bochten goed zijn maar tussen Turn 1 en Turn 2 kun je veel snelheid winner. Je hebt daar ook overigens weinig marge voor fouten."
In de 51e ronde kon Elliott Sadler Busch niet bijhouden en spinde. Sadler: "Ik wilde Busch bijhouden maar pushte gewoon te hard en moest een beslissing maken om te spinnen over te corrigeren. Helaas overcorrigeerde ik en spinde. Gelukkig hielp Vrouwe Fortuna mij door niets te raken."

Tijdens de neutralisatie voor deze spin maakte Busch een klein foutje en kwam als zesde de pitlane uit. Daarna zette Busch acht ronden lang teamgenoot Matt Kenseth onder druk. Een neutralisatie voor een crash van Fowler herstelde snel de rangorde. Busch maakte na zijn laatste stop korte metten met de coureurs die nog op oud rubber reden en pakte in de 130e ronde definitief de leiding. Game over.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 147 ronden
2. Elliott Sadler Toyota 147 ronden
3. Brian Vickers Toyota 147 ronden
4. Joey Logano Ford 147 ronden
5. Matt Kenseth Toyota 147 ronden
6. Kyle Larson Chevrolet 147 ronden
7. Regan Smith Chevrolet 147 ronden
8. Sam Hornish Jr. Ford 147 ronden
9. Kasey Kahne Chevrolet 147 ronden
10. Justin Allgaier Chevrolet 147 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet