Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Fraai Beneluxpodium op Spa Francorchamps. Knap/Den Boer fraai 3e in R1

2013 ADAC GT Masters Start R1 Spa

De combinatie Nico Verdonck/Frank Kechele heeft tijdens het ADAC GT Masters weekend op Spa Francorchamps de eerste wedstrijd op hun naam geschreven. Onder wisselende weersomstandigheden waren zij met hun Lambda Performance Ford GT GT3 dominant. De combinatie Knap/Den Boer eindigde met de DB Motorsport BMW Z4 GT3 als derde.


Tekst en foto's: Willem J. Staat

2013 ADAC GT Masters R1 Den Boer-Knap

Fraai Beneluxpodium op Spa Francorchamps. Knap/Den Boer fraaie 3e in R1
De combinatie Nico Verdonck/Frank Kechele heeft tijdens het ADAC GT Masters weekend op Spa Francorchamps de eerste wedstrijd op zaterdag gewonnen. Onder wisselende weersomstandigheden waren zij met hun Lambda Performance GT GT3 dominant. De combinatie Simon Knap/Jeroen den Boer eindigde met de DB Motorsport BMW Z4 GT3 als derde. Nico Verdonck nam met de Lambda Ford GT GT3 direct de leiding met de DB Motorsport BMW Z4 GT 3 in zijn kielzog.

2013 ADAC GT Masters Podium R1

Simon Knap: "Omdat wij wisten dat de Ford gewoon over meer topsnelheid beschikt kon ik niet meer doen dan aanhaken. Omhoog richting Eau Rouge kon ik van het peloton wat afstand nemen." Het duurde niet lang voordat Pluvius traditioneel op Spa toesloeg. De kop bestaande uit Verdonck, Knap en Buhk kwam tegelijkertijd naar binnen. De Lambda GT40 keerde met regenbanden als eerste terug op de baan. Maar het team van DB Motorsport werd in de pitlane met een miniem verschil door het team van HTP Polarweis Racing verslagen. Het leverde Maximiliaan Götz met de SLS AMG Mercedes GT3 een tweede plek op. Jeroen den Boer eindigde onder drijfnatte omstandigheden keurig als derde.

2013 ADAC GT Masters Jeroen den Boer

"Meer zat er ook niet in" aldus een tevreden Den Boer. Probleemloos verliep de zege van de combinatie Verdonck/Kechele overigens niet. Tien minuten voor het wedstrijdeinde spinde Kechele zelfs van de baan. Ondanks een tijdverlies van vijf seconden wist hij zijn voorsprong te behouden.

Frank Kechele: "In de slotfase droogde de baan op en heb ik om mijn banden af te koelen de natte plekken opgezocht. Daarbij ben ik iets te ver van de lijnen afgegaan."

De tweede HTP Polarweiss SLS AMG Mercedes GT3 van Allan Simonsen/Afanasiev eindigde als vierde. Twee ronden voor het einde zag BMW Schubert-coureur Jong Müller een vierde plek in rook opgaan nadat hij bij het uitkomen van La Source door de Audi R8 LMS van René Rast werd aangetikt. Rast wist contact met de pitmuur te vermijden en kon vrijwel schadevrij zijn weg vervolgen. Müller moest de BMW Z4 in Les Combes met een kapotte rechter achterband aan de kant zetten. Rast kwam alsnog als vijfde over de streep. Vanaf een 20e startplek leverde de combinatie Frey/Winkelhock een uitstekende prestatie. Zij eindigden als zesde.

2013 ADAC GT Masters Buurman

13e en 15e plek voor Kox en Buurman
Peter Kox komt dit weekend voor het team van Leipert Motorsport in een Lamborghini Gallardo FL2 uit. Vanaf 18e startplek eindigde de combinatie Kox/Schmickler als dertiende. Bandenproblemen verhinderden een hogere klassering. Yelmer Buurman eindigde met de Tsjech Matzke als 15e.

Uitslag
1. Nico Verdonck/Frank Kechele Ford GT GT3 23 ronden 1.00.14.445 secs.
2. Maximiliaan Buhk/Maximiliaan Götz Mercedes Benz SLS AMG GT3 +7.218 secs.
3. Simon Knap/Jeroen den Boer BMW Z4 GT3 + 12.127 secs.
4. Allan Simonsen/Sergey Afanasiev Mercedes Benz SLS AMG GT3 + 35.703 secs.
5. Christopher Mies/René Rast Audi R8 LMS Ultra + 40.134 secs,
6. Rahel Frey/Markus Winkelhock Audi R8 LMS Ultra + 40.657 secs.
7. Claudia Hürtgen/Dominik Baumann BMW Z4 GT3 +44.558 secs.
8. Diego Alessi/Daniel Keilwitz Corvette Z06R GT 3 + 49.803 secs.
9. R. Rennauer/Martin Ragginger Porsche 911 GT3 R + 50.252 secs.
10. P. Frommenwiler/Mario Farnbacher Porsche 911 GT3 R + 50.444 secs.

2013 ADAC GT Masters Regen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet