Porsche Carrera Cup Benelux

Persbericht: Sterke première voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa-Francorchamps

pv 8835

Het verhaal van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kent zijn eerste hoofdstukken en dat na een schitterend weekend in de Belgische Ardennen. De Nederlander Jochen Habets was in de Belgium Racing Porsche 997 de eerste winnaar van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, het duo Paul van Splunteren-Christiaan Frankenhout en opnieuw Christiaan Frankenhout zegevierden in de tweede en derde race van het weekend. Eén ding is zeker, alle betrokkenen kijken reikhalzend naar het volgende raceweekend uit, over twee weken tijdens de Pinksterraces in Zandvoort.

Tekst: PR, fotografie: Peter Vader

Er was maanden aan gewerkt, want de start van een nieuwe autosportcompetitie laat zich niet in enkele dagen of zelfs weken voorbereiden. Op vrijdag rond het middaguur stonden de eerste vrije trainingen op het programma, gevolgd door uiteraard de kwalificaties en 's avonds dan de echte première: de eerste start van het seizoen.

Steven Stichelbout (Series Manager): "Iedereen was er klaar voor en het was dan ook een bijzonder moment, vrijdagavond op de omloop van Spa. Onze eerste race was een feit. Over het weekend ben ik zeer positief, alle 20 aanwezige piloten hebben genoten van de sfeer en het racen pur sang, met gelijke wagens en gelijke kansen. Een prachtige première en een mooie manier om te laten zien dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux veel te bieden heeft voor iedereen!"

pv 8731

Race 1
Jochen Habets werd dus de eerste winnaar uit de geschiedenis van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
Na een prima start, schoof Habets van vier naar twee en profiteerde van een probleem halverwege de race van poleman Paul van Splunteren om definitief het commando in handen te nemen. Habets, die de Belgium Racing Porsche 997 met Dylan Derdaele deelt, won na 25 minuten sprinten voor de DVB Racing Porsche van Hunter Abbott, terwijl Carlos Rivas beslag legde op de derde plaats in het exemplaar van Speedlover. De zege in de Am-klasse was voor Sven Heyrowsky in de Attempto Racing Porsche. Philippe Richard pakte de zege in de Club klasse.
Jochen Habets: "Ik nam een goede start en halverwege ging het jammer genoeg fout voor Paul. Ik kon de leiding overnemen en behield die tot het einde van de race. Ik vind dit gewoon schitterend om als eerste deze prachtige nieuwe competitie te kunnen winnen."

pv 8811

Race 2
De zege in de vijftig minuten durende wedstrijd ging naar de Porsche Groep Zuid Porsche van Christiaan Frankenhout en Paul van Splunteren. Jeffrey Van Hooydonk en Hunter Abbott grepen naast de zege en werden tweede, voor Jochen Habets en Dylan Derdaele, die het podium vervolledigden. Sven Heyrowsky in de Attempto Racing Porsche was opnieuw primus in de Am-klasse.

IMG 7865

Paul van Splunteren: "Na een hele nacht werken van de technische crew van NGT om de wagen weer rijklaar te maken, is dit een perfecte manier om de jongens van het team te bedanken. Onze pitstop, die zeer belangrijk is, was perfect en ook de Continental-banden deden het voortreffelijk."

pv 8813

Race 3
In de derde wedstrijd was Christiaan Frankenhout heer en meester. De Nederlander stuurde zijn Porsche 911 naar de zege, voor zijn landgenoot Melroy Heemskerk (NGT) en de meer dan verdienstelijke Amerikaan Charles Espenlaub (First Motorsport). De hattrick van Sven Heyrowsky in de Attempto Racing Porsche was opmerkelijk in de Am-klasse.
Christiaan Frankenhout: "Wat een zaterdag voor het team na de harde nacht werken. De race zelf was intens en ik denk dat kampioenschap heel wat potentieel heeft."

pv 8869

De volledige uitslagen vindt u op de website: www.gt3cupchallengebenelux.com. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is er terug van 17 tot 20 mei tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort.

Tussenstand kampioenschap:
Pro:
1. Christiaan Frankenhout (NL)
2. Jochen Habets (NL)
3. Hunter Abbott (UK)

Am:
1. Sven Heyrowsky (DE)
2. Olivier Van Oost (B)
3. Nicolas Vandierendonck (B)

Club:
1. Philippe Richard (FR)
2. Sven Van Laera (B)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet