Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Frankenhout met overmacht naar winst op Spa

Ook de tweede race van de dag op Spa-Francorchamps is gedomineerd door Porsche Groep Zuid. Na de overwinning in de 50 minuten race wist Christiaan Frankenhout in de tweede sprintrace van het weekeinde zijn concurrenten ruim voor te blijven.

Tekst: Marcel ten Caat (vanaf Spa-Francorchamps)

Jeffrey van Hooydonk en Melroy Heemskerk vertrokken vanaf de eerste startrij, maar het was Christiaan Frankenhout die als leider de Raidillon opreed, gevolgd door Van Hooydonk en Heemskerk, die bijna samen van de baan gingen. Nog voor het einde van de eerste ronde wist Heemskerk Van Hooydonk te passeren en hij kwam na 1 ronde op 2.7 seconden achterstand als tweede door.

Frankenhout en Heemskerk bleven de eerste vijf ronden vrijwel identieke rondetijden rijden, waardoor het verschil tussen de beide coureurs tussen de 2 en 3 seconden bleef schommelen. Van Hooydonk kon het tempo van de twee koplopers echter niet bijhouden en zag vervolgens in zijn spiegels ook Charles Espenlaub dichterbij komen.

Tot een gevecht kwam het echter niet meer omdat Van Hooydonk in de achtste ronde een drive-through kreeg wegens het niet respecteren van de 'track limits'. De DVB Racing Porsche viel hierdoor terug naar de zesde plaats en finishte uiteindelijk als vijfde.

Vooraan moest Heemskerk lijdzaam toezien hoe Frankenhout van hem weg reed en uiteindelijk na 11 ronden als overwinnaar over de streep kwam. Heemskerk finishte op 5,9 seconden als tweede en Espenlaub kwam met ruim 26 seconden achterstand als derde over de finish, net voor de auto van Dylan Derdaele.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet