Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Carlos Huertas wint regenrace op Motorland. Nigel Melker zesde na opmars

Norman Nato vertrekt onder natte omstandigheden vanaf de pole position. Carlos Huertas, die gisteren tijdens de droge eerste race in de achterhoede reed is nu verrassend tweede. Door de slechte weersomstandigheden viel de kwalificatie letterlijk en figuurlijk in het water. De rijders hadden vanochtend maar 15 minuten de tijd om een tijd te zetten, vanwege de vele rode vlaggen. Na een overtuigende winst van gisteren kwam Kevin Magnusson er vanochtend door de vreselijke weersomstandigheden er niet aan te pas. De snelle Deen start vanaf een 22ste plaats. Ook Nigel Melker start vanuit het middenveld, zijn 14de positie is één plaats beter als gisteren.

De race wordt gestart achter de safety car. Ook wordt de racetijd verkort naar 29 minuten en 1 ronde. Arthur Pic moet al achter de SC zijn wagen aan de kant zetten omdat zijn voorgangers te langzaam reden en daardoor zijn motor afsloeg. Onder deze slechte weersomstandigheden valt er normaal gesproken niet te rijden. Ook het zicht voor de rijders is erbarmelijk. Moeilijke omstandigheden, maar toch laat de wedstrijdleider de rijders los na 8 minuten.

Nato heeft de beste start maar spint meteen van de baan in de eerste ronde. Huertas pakt daardoor de leiding voor Sirotkin en Stoffel Vandoorne. Huertas blijft op kop ondanks een uitstapje door het grind. Nigel Melker ligt alweer op een zevende plaats, terwijl Magnusson ook al negen plaatsen heeft goedgemaakt. Koploper Huertas heeft het beste zicht en vergroot zijn voorsprong op de twee rookies Sirotkin en Vandoorne die om de tweede plaats strijden. Met nog 3 minuten op de klok spint Christophe Zanella van de baan en moet opgeven. Carlos Huertas wint zijn eerste race en podium voor Sirotkin en Vandoorne. Nigel Melker pakt in de laatste ronde buitenom Antonio Felix da Costa en pakt nog de zesde plaats.

Uitslag race 2 Motorland Aragon:
1. Carlos Huertas (Carlin) 14 ronden
2. Sergey Sirotkin (ISR) +11.921
3. Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport) +16.429
4. Will Stevens (P1 by Strakka) +24.691
5. Nico Muller (Int. Draco Racing) +26.826
6. Nigel Melker (Tech 1 Racing) +36.735
7. Antonio Felix da Costa (Arden Caterham) +44.125
8. André Negrao (Int. Draco Racing) +44.125
9 Kevin Magnusson (Dams) +44.988
10. Marco Sorensen (Lotus) +55.215

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet