Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Nelson Piquet Jr. trapt in Richmond rivaal in kruis

Nelson Piquet Jr. heeft tijdens de Nationwide-wedstrijd in Richmond voor voldoende opschudding veroorzaakt. Een incident met Brian Scott liep na afloop van de wedstrijd in Richmond volledig uit de hand. De Braziliaan trapte na een woordenwisseling rivaal Brian Scott in diens kruis.

Tekst Willem J. Staat

Nelson Piquet Jr. trapt rivaal in kruis
Nelson Piquet Jr. heeft na afloop van de Nationwide-wedstrijd in Richmond voor voldoende opschudding veroorzaakt. Een incident met Brian Scott liep na afloop van de wedstrijd volledig uit de hand. Piquet Jr. trapte na een woordenwisseling rivaal Brian Scott in diens kruis. Piquet Jr. was ervan overtuigd dat Scott niet erg clean tegen hem racete en ging na de wedstrijd verhaal halen. Later werden buiten het circuit twee teamleden van Brian Scott’s team Turner Scott Motorsports gearresteerd omdat zij Piquet Jr. nog eens extra te lijf wilden gaan. Zowel TSM Motorsports en NASCAR onthielden zich van elk commentaar.

De wedstrijd in Richmond leverde een overwinning op voor Penske-coureur Brad Keselowski die tien ronden voor het einde de leiding van Kyle Busch overnam. Busch moest daarna nog zijn positie aan Kevin Harvick vrijgeven. Sam Hornish Jr. had met zijn Penske Ford Mustang geruime tijd de leiding in handen en eindigde uiteindelijk als zevende. Hij behoudt de leiding in het kampioenschap.

Uitslag Nationwide Richmond
1.Brad Keselowski, Ford, 250 ronden
2. Kevin Harvick, Chevrolet, 250 ronden
3. Kyle Busch, Toyota, 250 ronden
4. Brian Vickers, Toyota, 250 ronden
5. Regan Smith, Chevrolet, 250 ronden
6. Elliott Sadler, Toyota, 250 ronden
7. Sam Hornish Jr., Ford, 250 ronden
8. Kyle Larson, Chevrolet, 250 ronden
9. Travis Pastrana, Ford, 250 ronden
10 Reed Sorenson, Ford, 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet