Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Kevin Magnusson veel te sterk op Motorland

De Deen Kevin Magnussen maakt indruk na zijn overtuigende simpele overwinning op het Spaanse Motorland circuit . Tweede werd Will Stevens die wellicht nog bestraft wordt na een contact met Nico Muller. De derde plaats ging naar de Fransman Arthur Pic. Nigel Melker eindigde, na een mooie opmars vanaf een 15de startplaats, op een zesde plaats. Morgen de tweede race met de verplichte pitstops.

Kevin Magnussen (DAMS) mag vanaf pole de eerste wedstrijd van de Formule Renault 3.5 aanvangen op het Spaanse Motorland Aragon. Naast hem de Rus Sergey Sirotkin (ISR). Normaal gesproken had Antonio Felix da Costa vanaf de derde startplaats mogen starten, maar de Arden Caterham rijder werd bestraft naar de laatste startplaats omdat er te weinig brandstof aan boord was na de kwalificatie. Onze landgenoot Nigel Melker (Tech1 Racing)had een mindere kwalificatie en start vanaf een 15de plaats.

26 wagens gaan van start. Pietro Fantin spint in de eerste bocht, maar kan de wedstrijd hervatten.. Magnusson heeft een matige start maar behoudt zijn koppositie. Melker heeft zijn gebruikelijke superstart en ligt al op een achtste plaats na één ronde. Nico Muller moet opgeven door een spin na kontakt met Will Stevens . Kevin Magnusson is ontketend en pakt een flinke voorsprong op Arthur Pic en Sirotkin. De opmars van Antonio Felix da Costa verloopt minder voorspoedig en blijft op een 18de plaats in een grote middengroep hangen. Melker pakt de zevende plaats af van Stoffel Vandoorne en passeert ook Will Stevens voor de zesde plaats. Zanella valt na een foutje een paar plaatsen terug waar Nigel Melker optimaal van profiteert en de vijfde plaats overneemt. De opmars van Melker stopt nadat Will Stevens de vijfde plaats weer terug pakt. Norman Nato voert de druk op voor de derde podiumplaats, Sirotkin weet echter zijn plaats te behouden. De Fransman begint foutjes te maken en verliest zijn vierde plaats aan Will Stevens. De Engelsman heeft de smaak te pakken en pakt ook de derde plaats van Sirotkin af. Ook tweede man Pic komt onder druk te staan van de Engelsman die een prima racetempo heeft en ook de tweede plaats pakt.

Kevin Magnusson is veel te sterk in Aragon en wint de wedstrijd voor de opvallende Will Stevens. De Engelsman kan nog eventueel een straf verwachten na het contact met Nico Muller. Voorlopig pakt Arthur Pic de derde podiumplaats.

Uitslag race 1 Motorland Aragon:
1. Kevin Magnusson (Dams) 27 ronden
2. Will Stevens (P1 by Strakka) +19.933
3. Arthur Pic (AV Formula) +21.266
4. Sergey Sirotkin (ISR) +23.601
5. Norman Nato (Dams) +24.398
6. Nigel Melker (Tech 1 Racing) +26.094
7. Christophe Zanella (ISR) +34.943
8. Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport) +35.419
9. Marco Sorensen (Lotus) +36.065
10. Mikhail Aleshin (Tech 1 Racing) +37.973

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet