Supercar Challenge

Supercar Challenge: Spannende races Supercar Challenge bij seizoensopener op Circuit Zolder


130421_gt_bovenbalk

Voor de eerste ronde van de Supercar Challenge powered by Dunlop verplaatsten de equipes zich naar het Belgische circuit van Zolder. Met nieuwe kleurstellingen en veranderde rijdersbezettingen werd de strijd weer aangebonden. De eerste races van het seizoen werden meteen een mooi schouwspel, met spannende duels in het gehele veld.


Tekst en foto: PR

130421_ss_bovenbalk

In de Supersport I-divisie ging de overwinning in de eerste race naar Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, de regerend kampioenen van 2012. Bogaerts en Van Soelen profiteerden van problemen bij teamgenoten bas Schouten en Jeroen Mul, die lange tijd aan kop reden maar door technische problemen zonder benzine kwamen te staan. In de Sport Divisie wist Priscilla Speelman een grote voorsprong op Michael Verhagen met zijn Honda op te bouwen. Voor een overwinning voor Van der Voort en Speelman zorgde dit echter niet, omdat Aart Bosman er na de pitstops in was geslaagd om uit te lopen op zijn concurrentie. Bosman kende op vrijdag nog veel pech door een kapotte motor en startte vandaag in de Sport-divisie met de t-car van Team Van der Kooi. Bosman won uiteindelijk dus met deze t-car, een mooie opsteker voor het team.

In de middagrace op zaterdag won Jan Versluis de eerste GT-divisies race van seizoen 2013. De Ferrari-coureur bleef Henry Zumbrink en Jim en Glynn Geddie voor. In de GT-divisie ging de overwinning naar Barry Maessen in de Viper en in de GTB-divisie ging de overwinning naar René Wijnen en Charlie Frijns.

Op zondag was er revanche voor Bas Schouten en Jeroen Mul. Na hun uitvalbeurt in de zaterdagrace schreven zij de zondagrace van de Sport-divisies op hun naam. In de Sport-divisie ging de overwinning in de laatste ronde naar Aart Bosman, nadat koploper Jan Visser zonder benzine langs de baan stil kwam te staan.

Henry Zumbrink scoorde op zondag in de Super GT-divisie zijn eerste overwinning van het seizoen. De Volvo-coureur bleef Peter Hoevenaars in de Viper en Roger Grouwels in de Corvette voor. In de GT-divisie ging de overwinning naar Wim Lumbeeck en in de GTB-divisie wonnen Charlie Frijns en René Wijnen.

Voor het volgende raceweekend verplaatsen de teams van de Supercar Challenge powered by Dunlop zich naar Slovakije. In het pinksterweekend van 19 mei komt de klasse namelijk in actie op de SlovakiaRing.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet