GT

GT: Zege in FIA GT Series op Zolder voor Kox en Rosina

Lamborghini Blancpain Reiter coureurs Peter Kox en Stefan Rosina hebben op Zolder de Main Race van de FIA GT Series gewonnen. Een boeiend gevecht tussen Rosina en Belgian Audi Club Team WRT coureur Laurens Vanthoor werd pas op de streep in het voordeel van Rosina beslist. Na een uur racen was het verschil tussen de Lamborghini en de Audi nog geen halve seconde.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto’s: SRO


zolder-racestart-sro
Vanaf het begin tot het einde van de Main Race was er strijd op Zolder


De start verliep in tegenstelling tot gistermiddag deze keer minder voorspoedig. De voorste auto’s kwamen zonder problemen de eerste bochten door, maar verder naar achteren ging het mis. Jan Seyffarth (Mercedes) ging in de rondte en werd geraakt door de Nissan GT-R van Lucas Ordonez. Sebastien Loeb moest uitwijken, raakte met zijn McLaren van de baan en keerde met een lekke band terug naar de pits. Voor Seyffarth was het direct ‘game over’, Ordonez parkeerde zijn Nissan in de pits en Loeb kon na een pitstop zijn weg weer vervolgen.

Peter Kox kreeg weinig mee van het rumoer achter hem en liep al snel uit op de Audi van Stephane Ortelli. Na vijf ronden was het verschil opgelopen tot 4,6 seconden en nog eens vijf ronden later lag Ortelli al bijna 5,5 seconden achter Kox. Ortelli’s teamgenoot Edward Sandstrom lag op dat moment derde, maar de Zweed vergde teveel van zijn banden en verloor de aansluiting met Ortelli.


De top drie kwam in omgekeerde volgorde naar binnen voor de verplichte pitstop. Dankzij snel handelen van Belgian Audi Club Team WRT lag Laurens Vanthoor na de stops nog maar 3,3 seconden achter Stefan Rosina. De jonge Belgische coureur noteerde enkele snelle rondetijden en zat binnen een paar ronden al weer op de bumper van de Lamborghini.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet