Formule 1

Formule 1: Vettel wint met groot machtsvertoon in Bahrein

Sebastian Vettel heeft zonder al te veel moeite de Grand Prix van Bahrein op zijn naam geschreven. De Duitser vocht zich in de openingsronden voorbij Alonso en Rosberg en daarna was er geen vuiltje meer aan de lucht. De overmacht van Vettel stond in schril contrast tot de actie op de baan: van start tot staart werd er overal op de baan hevig gevochten. De tweede en derde plaats werden prooi voor de Lotussen van Räikkönen en Grosjean – vooral te danken aan goede strategie en zuinigheid met de banden van Lotus.

Tekst: Daan Jeuken

Vettel super agressief
Sebastian Vettel komt erg goed van zijn startplaats en lijkt de binnenkant van Rosberg te kunnen pakken. De poleman duwt zijn Mercedes echter voor de Red Bull en dat geeft Alonso de mogelijkheid om op te schuiven naar p2. De Duitser laat het er echter niet bij zitten, want drie bochten later pakt Vettel met een erg goede move de tweede plaats terug. Achter de drie gaat Paul di Resta erg belangrijk voorbij aan Felipe Massa met zijn harde banden. Teamgenoot Sutil wordt geraakt door diezelfde Massa, moet naar de pits en valt terug naar de laatste plaats.

Achterin zit Van der Garde flink te beuken: hij komt in aanraking met Gutierrez en Vergne en loopt daarbij beschadigingen op, waarmee Van der Garde de pits in moet.

Vettel jaagt door
In ronde twee opent Sebastian Vettel de aanval bij leider Rosberg. Zonder DRS lukt het nog niet om de leiding te pakken. Twee bochten later probeert Vettel het nogmaals en dit keer lukt het wel. In de volgende bocht komt Rosberg echter beter uit en pakt Rosberg de leiding weer terug. Fernando Alonso zit continu te azen wanneer hij kan profiteren.

De volgende ronde probeert Vettel het opnieuw op het rechte stuk en wederom houdt Rosberg zijn Mercedes voor de Red Bull. In de volgende bocht probeert Vettel het opnieuw, maar dit keer dekt Rosberg de andere kant. Dat lijkt goed uit te pakken, maar bij de exit kan Vettel nu de andere kant pakken en nu heeft hij echt de leiding in handen. Een super agressieve start van Vettel, die hem wel de leiding oplevert.

Nu Alonso
De volgende ronde is de DRS ingeschakeld en dan is er voor Rosberg geen houden aan bij Alonso. Althans, zo lijkt het, want zodra Alonso de tweede plaats lijkt te hebben, komt Rosberg (ook met DRS van Vettel) aan de binnenkant terug en pakt hij toch p2 weer. De volgende ronde heeft Rosberg geen DRS meer en dan is het voor Rosberg een koud kunstje.

Nu Di Resta
Hartstikke leuk, die poleposition van Rosberg, maar bij Mercedes weten ze goed dat ze grote problemen hebben met de banden. Na Vettel en Alonso is het nu Di Resta die de aanval opent en de Schot pakt de derde plaats. Terwijl Vettel behoorlijk aan het wegrijden is, gaat Di Resta in de aanval bij Alonso.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet