GT

GT: Winst voor Ortelli en Vanthoor in FIA GT Qualifying Race op Zolder

11audi-zolder-sro

Belgian Audi Club Team WRT coureurs Laurens Vanthoor en Stephane Ortelli hebben met hun Audi R8 LMS ultra op het circuit van Zolder de eerste race van het FIA GT Series weekeinde gewonnen. Voor het eigen publiek wist Vanthoor nog voor de verplichte pit stops de Lamborghini van Peter Kox en Stefan Rosina in te halen, waarna teamgenoot Ortelli het karwei afmaakte.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: SRO


In de kwalificatie op zaterdagochtend was het Peter Kox die in de allesbeslissende Superpole de Lamborghini Blancpain Reiter auto met startnummer 24 op pole position kwalificeerde, voor de Sebastien Loeb Racing McLaren MP4-12C GT3 van de Portugees Alvaro Parente. Na afloop van de kwalificatie werd de McLaren echter uit de uitslag gehaald wegens het overschrijden van de maximum turbodruk. Hierdoor begon Parente als laatste aan de Qualifying Race.

Bij de start wist Rosina de leiding te behouden en kwamen alle auto’s ongeschonden de eerste bochten door. Een sterke start van René Rast zorgde er voor dat hij al snel aansloot achter Rosina en Vanthoor en gezamenlijk liep het drietal snel uit op de rest van het veld. Kort voor de verplichte pit stops wist Vanthoor Rosina in te halen en niet veel later ging ook Vanthoor’s teamgenoot Rast voorbij aan de Lamborghini. Bij de pit stops was het verschil tussen Vanthoor en zijn achtervolgers al opgelopen naar enkele seconden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet