NASCAR

NASCAR: Kyle Busch sluit Texas-weekend met Sprint Cup-zege perfect af

Kyle Busch sloot het Texas weekend perfect met een Sprint Cup-zege af. Het betekende tevens de 26e Sprint Cup-overwinning in zijn carrière.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2013_texas_1_kyle_busch_zege
Schitterend weekend voor Kyle Busch in Texas.

Kyle Busch sluit Texas weekend met Sprint Cup-zege perfect af
Kyle Busch werkte zijn allerlaatste pitstop onder neutralisatie bliksemsnel af. Martin Truex Jr. koos bij de herstart voor de buitenkant en hoewel hij in de slotfase nog snel terrein won, kwam hij gewoon te kort. Daarachter eindigden Carl Edwards, Greg Biffle en Joey Logano. Nadat Busch afgelopen vrijdagavond ook al de Nationwide-wedstrijd gewonnen had, was hij superenthousiast. Voor de zevende maal in zijn carrière won hij twee wedstrijden op hetzelfde circuit vanaf pole waarin de allerlaatste pitstop tevens een beslissende rol speelde.

Kyle Busch: “Dit voelt wel erg goed. Crewchief Dave Rogers heeft mij een goede auto gegeven. Wij reden eigenlijk gedurende de wedstrijd op kop gelegen. Sinds 2008 zijn wij allemaal samen en zijn er geen personeelsveranderingen geweest. Wel, dit voelt erg goed aan. Busch reed maar liefst 171 ronden op kop en Martin Truex Jr. 142.

Martin Truex Jr”: Aan het begin van de wedstrijd beschikten wij over een goede auto. Maar niet fantastisch. Gedurende de gehele avond hebben wij eraan gewerkt. Toen was het zeker één van de betere auto’s. Bij de laatste neutralisatie werden wij bij het uitkomen van de pits verslagen. Het was erg frustrerend om weer als tweede te moeten eindigen. Ik heb nu al een paar keer in hetzelfde schuitje gezeten. Anderzijds was het voor ons een prachtige run. Ik voelde dat wij hem konden verslaan. Ik kom hier niet om als tweede te eindigen. Wij komen gewoon tekort en daaraan zal gewerkt moeten worden.”

Na een herstart in de 229e ronde liep Truex Jr. heel snel van het veld weg en bouwde maar liefst een voorsprong van meer dan vier seconden op. Truex Jr. won in 2007 zijn enige Sprint Cup-wedstrijd. Daarna verloor hij zesmaal van Kyle Busch een wedstrijd.

Problemen voor Penske Racing
Omdat de achterkant van de Penske Ford’s niet conform waren moesten er veranderingen aangebracht worden. Men kreeg Keselowski’s auto nog op tijd klaar maar Logano moest vanaf de achterste startrij starten. “Dit is niet in de geest van het reglement. Penske Racing kan zeker sancties verwachten. Logano eindigde als vijfde en Keselowski als negende.

2013_texas_1_routinestop_earnhardt
Routinestop voor Dale Earnhardt Jr. bij Hendrick Motorsports.


Uitslag
1.Kyle Busch Toyota 334 ronden
2. Martin Truex Jr. Toyota 334 ronden
3. Carl Edwards Ford 334 ronden
4. Greg Biffle Ford 334 ronden
5. Joey Logano Ford 334 ronden
6. Jimmie Johnson Chevrolet 334 ronden
7. Aric Almirola Ford 334 ronden
8. Brian Vickers Toyota 334 ronden
9. Brad Keselowski Ford 334 ronden
10. Ryan Newman Chevrolet 334 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet