VLN

VLN: Van Lagen zorgt voor spektakel. BMW Team Schubert wint seizoensopener

Jaap van Lagen heeft bij zijn debuut voor het Timbulli Porsche Team een uitstekende indruk achtergelaten. De Nederlander eindigde met Christopher Brück als tweede achter de combinatie Müller/Müller/Farfus met een Schubert BMW Z4.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2013_van_lagen_bruck_pf
Grote vreugde bij Jaap van Lagen en Christopher Brück na het behalen van de tweede
plek algemeen in de VLN Openingswedstrijd.

Van Lagen zorgt voor spektakel. BMW Team Schubert wint seizoensopener
Twee presentaties en de VLN-seizoensopener moesten de afgelopen weken vanwege meteorologische omstandigheden worden afgelast. Maar met aangename weersomstandigheden en een startveld van meer dan 200 auto’s werd het lange wachten eindelijk beloond. Een strategische beslissing voor een reguliere stop in de 23e ronde leverde de combinatie Christopher Brück/Jaap van Lagen een uitstekende tweede plek op. De Schuberth BMW Z4 van de combinatie Hürtgen/Tomczyk/Klingmann kwam eveneens naar binnen. Met een verschil van minder dan 0.589 secs. wist Van Lagen de BMW Z4 van Martin Tomczyk op de streep te verslaan. Christopher Brück: “Ons doel was om met de nieuwe GT3 R aan de finish te komen en ervaring op te doen. De tweede plek is een fantastische “binnenkomer” bij mijn nieuwe team” De tweede Timbulli Porsche met de combinatie Seefried/Siedler eindigde als vierde.

2013_winnende_bmw_z4
De Schubert BMW Z4 op weg naar de eindzege


De combinatie Jörg Múller/Dirk Müller/Agusto Farfus pakte met ruim 15 seconden voorsprong de overwinning. Voor Farfus betekende het bij zijn terugkeer op de Nordschleife direct weer een overwinning. “Om hier na mijn 24 Uurs-overwinning van enkele jaren geleden weer terug te keren en direct te winnen is gewoon briljant. De BMW Z4 is gewoon een fantastische auto. Toen BMW mij met het thema Nordschleife benaderde aarzelde ik geen moment.” aldus Farfus. Winnaar Dirk Müller:  “Voor ons is dit een goed begin van het seizoen. Ik heb er werkelijk van genoten.”

2013_frankenhout
Een fraaie tweede plek in de SP2 klasse voor Christiaan Frankenhout.

De Frikadelli Porsche van de combinatie Klaus Abbelen/Sabine Schmitz/Patrick Huisman vertrok vanaf pole en was gedurende lange tijd kanshebber voor een podiumklassering. Een gebroken wielophanging ten gevolge van een aanrijding met een langzamere deelnemer beroofde de Frikadelli Porsche van alle kansen. Jos Menten deelde samen met Stephane Van Campenhoudt en Stefan Landmann een GT3 Cup Porsche. Een ongeval nabij Brünnchen waarbij meerdere deelnemers betrokken waren schakelde Menten al vroeg uit. Ex skispringer Sven Hannewald eindigde bij zijn Nordschleife debuut direct als negende.

2013_laatste_pitstop_bmw_z4
Beslissende pitstop van de Schubert BMW Z4

In de SP2 klasse pakte Christiaan Frankenhout samen met Ricci Giacommo/Johhny Niederhauser en Vincent Radermecker met de Peugeot 208 ondanks een aanrijding in de beginfase zelfs nog een tweede plek! Ook tekenden zij met een tijd van 1.11.05.973 secs. voor de snelste wedstrijdronde in deze klasse! In de SP10 klasse werd de Lotus Evora van Cor Euser, Victor Price en Hall Prewitt als vierde geklasseerd. De klasse-overwinning in de gloednieuwe Opel Astra OPC Cup ging naar de combinatie Packeisen/Nacken/Goral.

2013_rearview
Veel spektakel in de openingsfase
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet