Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen pakt tweede zege van het weekend


480_verzijlbergen_0054

De derde race van de Formido Suzuki Swift Cup is gewonnen door David Verzijlbergen. De coureur van het Certainty Racing Team behaalde daarmee zijn tweede zege van de dag. Jeffrey Rademaker was de snelste man op de baan, maar liet de tweede plaats aan teamgenoot Stefan Beelen. Niels Kool was wederom de snelste coureur in het vorige model Swifts.


Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Chris Schotanus en Co van der Gragt

De beste start is voor David Verzijlbergen, die zijn poleposition perfect weet te verzilveren. Stefan Beelen volgt in tweede positie, voor Benjamin van den Berg en Gerard de Nooij. De race eindigt voor Max Braams al na één bocht. Alain Mossinkoff zit er ditmaal niet zo goed bij als eerder vandaag. Hij rijdt in de openingsfase rond in plaats vijf.

480_rademaker_0123

Vanuit het achterveld stormt Jeffrey Rademaker door naar de derde positie. In de vierde ronde wordt hij echter weer aangevallen door Benjamin van den Berg, die zich letterlijk voorbij Rademaker wurmt in de Tarzanbocht.

480_tik_benjamin_6670

480_tik_benjamin_6671

Lang kan hij niet genieten van deze positie, want richting het Scheivlak krijgt hij direct de Coronel Racing coureurs Beelen en Rademaker weer langzij. Van den Berg krijgt als gevolg van deze strijd een waarschuwingsvlag, welke hij onnodig interpreteert als een doorrijdstraf.

480_strijd_oude_swifts_0107

Halverwege de race hebben een aantal rijders met het oudere model Swift elkaar gevonden. Drie dik komen Niels Kool, Ronald Morien en Teun van Dam door de Tarzanbocht. Van Dam snijdt daarbij naar binnen terwijl daar helemaal geen ruimte voor is. Hij spint in de rondte en verliest kostbare tijd. Morien heeft een aanlopende achterband over gehouden aan dit contact en geeft als gevolg daarvan op in de pits. Teun van Dam volgt dit voorbeeld. Als gevolg van dit alles leidt Niels Kool na zeven ronden het subklassement, voor Frank van Gasteren en Pim Speelman.

480_de_nooij_0048

Aan kop is Verzijlbergen los gereden van Beelen en Rademaker. In de negende ronde gaat laatstgenoemde voorbij aan zijn teamgenoot, maar het gat naar de leider is dan al vier seconden. Gerard de Nooij vergooit op dat moment zijn vijfde plaats door bij het uitkomen van de Masterbocht door het gras te rijden. Jos Veldboer profiteert, maar weet De Nooij wel groot in zijn achteruitkijkspiegels.

In de laatste ronde ziet Rademaker in dat hij leider Verzijlbergen niet meer kan bereiken. Verzijlbergen wint met bijna zeven seconden voorsprong. Omdat Rademaker zeer vermoedelijk geen heel seizoen rijdt, staat hij, net als in race twee, zijn tweede plek af aan teamgenoot Stefan Beelen. Niels Kool eindigt als snelste met een ouder model Swift, voor Pim Speelman en Frank van Gasteren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet