Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen wint afgetekend van start tot finish


480_koplopers_9686

De tweede race van de dag in de Formido Swift Cup is gewonnen door David Verzijlbergen. Op een gezellig druk Circuit Park Zandvoort is hij de hele race net iets sneller dan Alain Mossinkoff. Jeffrey Rademaker, winnaar van de eerste race vanmorgen, eindigt als derde. De winst in het klassement voor het vorige model Swifts is een prooi voor Niels Kool.


Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Chris Schotanus en Co van der Gragt

Wanneer de rode lichten doven is het David Verzijlbergen die de kopstart pakt, gevolgd door Alain Mossinkoff. Gerard de Nooij en Stefan Beelen volgen daar kort achter. Jeffrey Rademaker kent een goede start en schiet vanuit het achterveld door naar plaats acht.

In de openingsfase springt vooral het gevecht tussen Gerard de Nooij en Stefan Beelen in het oog. De Nooij, de complete besturing van zijn Swift bedienend vanaf zijn stuurwiel, verdedigt knap zijn derde positie, maar ziet toch Beelen voorbij komen in de S-bocht.

480_speelman_9618

In de strijd tussen het vorige model Swifts, is het Pim Speelman die de leiding in handen heeft. De rijder van Oak Motorsport, liggend op plaats negen algemeen in de openingsfase, heeft wel de ervaren mannen Max Braams en Ronald Morien in zijn slipstream.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet