NASCAR

NASCAR: Kasey Kahne wint Food City 500 in Bristol. Voormalige teamgenoten vliegen elkaar in de haren

Hendrick Motorsports-coureur Kasey Kahne behaalde tijdens de Food City 500 in Bristol zijn 15e NASCAR Sprint Cup-overwinning. Kyle Busch die afgelopen zaterdag de Nationwide-wedstrijd op zijn naam schreef eindigde als tweede. De voormalige JGR-teamgenoten Joey Logano en Denny Hamlin vlogen elkaar behoorlijk in de haren.


Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota Motorsport USA/NASCAR/Autostock

2013_duel_kahne_busch_bristol_1
Mooi gevecht tussen Kasey Kahne en Kyle Busch.

Kasey Kahne wint Food City 500 in Bristol
Kasey Kahne behaalde tijdens de Food City 500 in Bristol zijn 15e NASCAR Sprint Cup-overwinning. Met nog amper 100 ronden te gaan werden de koplopers in een vrij bizar incident uitgeschakeld. In de 390e ronde werd Jeff Gordon het slachtoffer van een klapband en gleed de muur in. De Toyota van Matt Kenseth, die op dat moment de tweede plaats bezette, gleed eveneens de muur in. Gordon verklaarde dat zijn rechter voorband plotseling klapte nadat hij de Terry Labonte, die al op achterstand reed, trachtte te passeren.

Gordon; “Ik vind het erg voor Matt Kenseth want het was gewoon een kwestie van tijd voordat hij mij in zou halen. Dit gaat ons veel punten kosten. Na Las Vegas vorige week leek Kenseth op een tweede achtereenvolgende overwinning af te stevenen. Matt Kenseth: “Geen van ons tweeën kon iets doen. Ik was een klein beetje achter geraakt. Na de laatste pitstop wilde ik weer de kop nemen. Maar ik kon geen kant uit.”


2013_bristol_1_herstart
Snelle herstart van Kyle Busch in Bristol met daarachter Kahne en de Toyota's
van Vickers en Hamlin.


Polesitter Kyle Busch eindigde als tweede. Kyle Busch: “Eigenlijk moet ik geen penalties meer krijgen maar gewoon aan kop blijven rijden. Wij beschikten niet over een auto die goed genoeg was en wij waren ook niet in staat om op kop te rijden zoals wij het graag hadden willen zien. Maar ik geloof dat ik hiermee wel erg blij ben.”

Nadat Penske-coureur Brad Keselowski na een herstart ruim veertig ronden voor het einde teveel wielspin produceerde nam Kasey Kahne definitief de leiding. Voor de HMS-coureur was het zijn allereerste overwinning dit seizoen. Kahne: “Dit is een prachtige overwinning. Het team was fantastisch. Dit is een zware baan. Wij hadden ons goed voorbereid. Ik ben erg blij.’’Keselowski eindigde als derde en leidt de puntenstand gevolgd door Dale Earnhardt Jr. en Jimmie Johnson.


2013_keselowski_bristol_1
Goede wedstrijd van Brad Keselowski in de Penske Ford Fusion.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet