NASCAR

NASCAR: Jarige Matt Kenseth bezorgt Toyota 50e Sprint Cup overwinning in Las Vegas

Oud NASCAR Sprint Cup -kampioen Matt Kenseth bezorgde het team van JGR-Racing de allereerste Toyota overwinning dit seizoen. Na drie races stonden er de afgelopen weken drie verschillende merken in Victory Lane.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Autostock/Toyota Motorsports USA

2013_lvms_1_winnaar_kenseth
25e NASCAR Sprint Cup-overwinning voor Matt Kenseth en de 50e voor Toyota. De
motorenproblemen lijken verholpen.

Jarige Matte Matt Kenseth bezorgt Toyota 50e Sprint Cup overwinning
JGR-coureur Matt Kenseth stapte eind 2012 over van Roush Fenway Racing naar het team van Joe Gibbs Racing. De coureur vierde in Las Vegas zijn verjaardag met een 25e NASCAR Sprint Cup overwinning en een 50e Toyota zege. In de NASCAR geschiedenis is hij de derde coureur die op zijn verjaardag een overwinning mocht vieren. Kyle Busch en Cale Yarborough zijn de enige andere leden van deze exclusieve club.

Kenseth versloeg Kasey Kahne met ruim 0.594 secs. verschil. Daarachter volgden Brad Keselowski, Kyle Busch, Carl Edwards, Jimmie Johnson, Dale Earnhardt Jr. Martin Truex Jr., Kevin Harvick en Paul Menard. Voor Kenseth betekende het de eerste zege bij zijn nieuwe werkgever.

Ondanks de enorme druk van Kasey Kahne’s Chevrolet in de laatste vijftien ronden wist Kenseth op oude banden tegen zijn belager stand te houden. Kasey Kahne: “Toen ik op hem inliep wist ik dat dit niet de man was waartegen je in de laatste tien ronden wilt racen. Gewoon omdat hij geen fouten maakt! Het was erg moeilijk want hij beschikte over een enorm snelle auto. Denk dat ik een goede wedstrijd reed. Na de zesde herstart in de 231e ronde lagen we zevende. Wij beschikten over een goede auto maar kregen het alleen niet helemaal voor elkaar.” Kahne verloor in de pits nog eens vijf posities toen zijn pitbox geblokkeerd werd door een stilstaande Tony Stewart. In totaal reed Kahne 114 ronden aan de leiding.

2013_lvms_1_busch_kahne_duel
Kyle Busch en Kasey Kahne hebben het nakijken.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet