24H Series

Div: Pole voor Erebus Motorsport SLS AMG Mercedes GT3 in 12U Bathurst

Erebus Motorsport-coureur Lee Holdsworth pakte direct in zijn allereerste kwalificatieronde de pole voor het team van Erebus Motorsport met zijn SLS AMG Mercedes GT3.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Audi Motorsport/Erebus/Creventic

2013_bathurst_lee_holdsworth_sls
V8 Supercar-coureur Lee Holdsworth direct in zijn eerste snelle ronde de pole!

Pole voor Erebus Motorsport SLS AMG Mercedes GT3 in 12U Bathurst
V8 Supercar-coureur Lee Holdsworth pakte direct in zijn allereerste ronde tijdens de kwalificatie met een tijd van 2.06.2730 secs. de pole voor de 12U van Bathurst. Voor Holdsworth was het de snelste ronde die hij ooit in zijn carrière op Mount Panorama gereden had. Met deze kwalificatietijd wist Holdsworth de normtijd van 2.06.00 niet te overschrijden en kon daardoor de pole behouden. Holdsworth vormt samen met Tim Slade en Peter Hackett een combinatie.

Lee Holdsworth: “De tijd die ik reed gaf mij een bijzonder vreemd gevoel. Ik heb hier op Bathurst nog nooit in de 2.06 gereden. En ik reed nog niet eens op mijn top. De AMG Customer Sports “Gullwing” is een absolute droom om in te racen.

De tweede Erebus Motorsport SLS Mercedes GT3 van de combinatie Schneider/Jäger/Roloff kwalificeerde zich als zesde. Bernd Schneider moest tijdens zijn snelle ronde op vers Michelin-rubber van het gas.

2013_lh_bathurst
Lee Holdsworth: "Op Bathurst nog nooit zo snel gereden"

Bernd Schneider: “Het was een goede dag vandaag. Gedurende de kwalificatie was er enorm veel verkeer en dit heeft mij gewoon teveel tijd gekost. Lee deed het in de andere auto uitstekend, wij probeerden hem bij te houden, maar wij beschikten nooit over een vrije ronde. Ons doel is om niet in moeilijkheden te komen en aan het eind van de wedstrijd op kop te rijden."

audi_bathurst_prachtig_gezicht
Bathurst blijft één van de mooiste circuits ter wereld.

De Ferrari van Mika Salo/Allan Simonsen is eigenlijk officieus recordhouder. De Bella Roso Ferrari reed maar liefst een tijd van 2.05.4908 op Mount Panorama. Omdat de normtijd overschreden werd, werd de Ferrari teruggezet. Peter Kox kwalificeerde zich de JBS Lamborghini GT3 LP56, die hij samen met RogerLago en David Russell bestuurt, gemakkelijk in de Top 5. De Audi R8 LM Ultra’s van Kristofferson/Primat/Simonsen, Lowndes/Luff/Salmon, Eddy/Cini Grant/Mies behoren evenals de Porsche van Van Gisbergen/Quinn/Quinn tot de podiumkandidaten. Ook de drie Ferrari F458’s van Salo/Primat/Simonsen, Mika Salo/Allan Simonsen/John Bowe/Peter Edwards en Steve Wyatt, Michele Rugolo en Marco Cioci komen voor een topklassering in aanmerking. De kwalificaties moesten enkele malen met Code Rood onderbroken worden. Zowel Greg Murphy(Chevrolet) en als Ivo Breukers (Seat) maakten kennis met de harde wetten van Mount Panorama. Overigens bedraagt het snelheidsverschil met sommige deelnemers op Bathurst meer dan 45 seconden per ronde.....


12hbathurst2013_friday_059
De Porsche van Van Gisbergen/Quinn/Quinn, een outsider voor de overwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet