Diversen

Div: Groeten uit Sjanghai

Groeten_Sjanghai_20_Bund_night
De oever van de rivier 'Bund' in Sjanghai met de Oriental Pearl-televisietoren als symbool

Afgelopen weekeinde vond op het Shanghai International Cicuit het Sports Car Champions Festival plaats, een evenement waarbij allevier de Aziatische merkencups van de merken uit het Volkswagen-concern, de Chinese Volkswagen Scirocco Cup, de Porsche Carrera Cup Asia, de Lamborghini Supertrofeo Asia en de Chinese Audi R8 LMS Cup, hun finaleraces afwerkten. Het evenement vormde een onderdeel van de uitgebreide initiatieven die het Volkswagen-concern onderneemt om de autosport in China te promoten en de afzetmogelijkheden voor sportwagens op de Chinese markt te vergroten. Ook de overige concernmerken Bentley en Bugatti, alsmede motorfietsfabrikant Ducati, die sinds een aantal maanden eveneens tot de Volkswagen-groep behoort, kwamen ruimschoots onder de aandacht. AUTOSPORT.NL was erbij.


Tekst: René de Boer
Foto's: Volkswagen/Michael Kunkel, Rebocar Automotive Productions


Groeten_Sjanghai_7_Welcome_SCCF

Er was heel wat zorg aan de aankleding van de paddock besteed, waarbij de bezoekers bij de ingang welkom geheten werden, met rode loper en al. Tot de prominente gasten tijdens het weekeinde behoorde zesvoudig Le Mans-winnaar Jacky Ickx, hier onder de welkomstpoort.

Groeten_Sjanghai_17_Ducati_promo

Ducati hoort sinds afgelopen voorjaar ook bij de Volkswagen-groep, en naar we begrepen werden er dit weekeinde niet minder dan twintig orders geschreven.

Groeten_Sjanghai_31_Porsche_promotiestand

Porsche had een fraaie promotiestand, waarin de 911 centraal stond.

Groeten_Sjanghai_12_Bugatti_ontrack

Ook Bugatti was vertegenwoordigd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet