Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Tweede seizoenszege voor Alpina in ADAC GT Masters

yd1m1389

Maxime Martin en Dino Lunardi hebben de tweede race van de ADAC GT Masters op de Nürburgring gewonnen. Na gisteren nog als tweede te eindigen, wist het Frans-Belgische duo vandaag de volle winst te pakken. Beste Nederlander was Christiaan Frankenhout, die met zijn Mercedes als tiende finishte.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: ADAC GT Masters


Net als tijdens de eerste race was het de kfzteile 24 MS RACING Team Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van Sebastian Asch en Maximilian Götz die van pole position mocht vertrekken op een wederom natte baan. Bij het ingaan van de eerste bocht wist Martin Ragginger zijn Porsche even voorbij Götz te krijgen, maar de Mercedes wist de leiding snel te heroveren. Beide heren waren echter niet opgewassen tegen Maxime Martin in de BMW Alpina B6 GT3. De Belgische coureur ging eerst Ragginger voorbij en in de vierde ronde pakte Martin de leiding bij het uitkomen van de Mercedes-Arena.

Martin liep vervolgens weg van de rest van het veld en begon al snel de eerste deelnemers die op slicks waren gestart, waaronder de BMW Z4 GT3 van DB Motorsport, in te halen. Met een ruime voorsprong kwam Martin richting het einde van de pit window binnen om het stuur van de BMW Alpina met startnummer 1 over te dragen aan Dino Lunardi.

Lunardi kon na een probleemloze pitstop zijn weg vervolgen en bleef vervolgens buiten bereik van de achtervolgers. Sebastian Asch in de behield kfzteile 24 MS RACING Team Mercedes zijn tweede plaats, maar zag Lunardi snel uitlopen naar een voorsprong van acht seconden. Swen Dolenc wist nog even de derde plaats te behouden, maar de teamgenoot van Martin Ragginger werd uiteindelijk nog ingehaald door de Mamerow Racing Audi R8 LMS ultra van René Rast en Christian Mamerow.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet