DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring

120703_dtm_norisring_groeten_opening
Ondanks de regen: unieke sfeer op de Norisring

Goed, het is er soms wat behelpen, maar dat hoort nu eenmaal bij een tijdelijk circuit. Net als smeltend asfalt, een perscentrum dat zo ver van de actie verwijderd is dat je er geen auto hoort rijden, een binnenterrein dat bij droog weer zo stoffig is als een Dakar-etappe en bij nat weer verandert in een modderpoel... Maar of het leuk was op de Norisring? Nou, zeker! De jaarlijkse race op het stratencircuit in Neurenberg blijft een van de hoogtepunten op de DTM-kalender. Niet in de laatste plaats ook voor uw verslaggever, die er in 1993 voor het eerst een DTM-race live zag (en tijdens hetzelfde weekeinde genoot van Nederlandse successen voor Jos Verstappen in de Formule 3 en Marcel van Vliet in de Clio Eurocup). Ook dit keer weer was het een mooi evenement, de 70e editie van het Norisring Speedweekend. Een terugblik in beeld.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar, Hoch Zwei, PR


2012_douche_2

Vrijdag en zaterdag was het met temperaturen van rond de 35 graden bloedheet op de Norisring. Voor toeschouwers, die vaak urenlang op de tribunes zaten, was het belangrijk om toch enigszins koel te blijven. Vroeger hielp de brandweer daarbij, maar dat mag tegenwoordig niet meer. Vandaar dat er een flink aantal van deze mobiele douches ter verkoeling waren aangebracht.

2012_ijsverkoopsters

Of ijs eten, van de firma Schöller, op de Norisring al sinds mensenheugenis sponsor. Deze verkoopsters weten zelf ook wel weg met hun handelswaar!

2012_asfaltspuiters

Op vrijdag werd met man en macht geprobeerd om het asfalt nog een beetje koel te houden, zonder het gewenste resultaat, zoals inmiddels bekend.

2012_asfalt

Waterkoeling.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet