DTM

DTM: Groeten uit Hockenheim

jean_todt
Zelfs FIA-president Jean Todt was het weekeinde in Hockenheim aanwezig om zich een beeld te vormen van de nieuwe DTM

Afgelopen weekeinde startte op Hockenheim het nieuwe seizoen van de DTM en de Formule 3 Euro Series. Vooral naar de start van de DTM werd reikhalzend uitgekeken, niet in de laatste plaats vanwege de komst van BMW, dat na 20 jaar afwezigheid vanaf dit seizoen weer met eigen fabrieksteams van de partij is. Bij zomerse temperaturen van rond de 30 graden werd het een prachtig feest, waarbij op zondag de gigantische tribunes rondom het Motodrom nagenoeg volledig bezet waren. Dat kwam tijdens een seizoensstart nog niet eerder voor, en dat stemt positief. Er waren heel wat prominenten: oud-rally-wereldkampioenen Stig Blomqvist, Carlos Sainz en Walter Röhrl, zesvoudig Le Mans-winnaar Jacky Ickx, oud-F1-coureurs Patrick Tambay (die 30 jaar geleden op Hockenheim de Duitse Grand Prix won), Mika Salo, Marc Surer en Eric van de Poele, oud-DTM-kampioenen Hans-Joachim Stuck (kersvers voorzitter van de Duitse auto- en motorsportfederatie DMSB), Klaus Ludwig, Bernd Schneider en Roberto Ravaglia (eigenlijk past Van de Poele ook in dit rijtje, en Steve Soper was er ook), plus FIA-voorzitter Jean Todt en delegaties van ondermeer de Japanse Super GT-organisatie en de Amerikaanse Grand-Am-serie.  AUTOSPORT.NL was eveneens ter plekke en legde het volgende vast.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar Automotive Productions


schummy_1

Namens Mercedes-Benz was op zondag Michael Schumacher aanwezig. De zevenvoudig wereldkampioen is mentor van de drie Mercedes-DTM-junioren Roberto Merhi, Robert Wickens en Christian Vietoris en verzorgde bovendien een fraaie demonstratie met de F1-bolide van het team Mercedes GP Petronas.

schummy_2

Daarbij liet hij de Pirelli's goed roken.

rosberg

Een dag eerder kwam de kersverse Grand Prix-winnaar Nico Rosberg een demonstratie geven met de Mercedes-Benz W196 'Stromlinie'.

rosberg_2

Voor de liefhebbers misschien nog wel mooier dan de actuele F1-auto...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet