Sportscars

Sportscars: Groeten uit Long Beach

Groeten_LB_opening
Racen op een stratencircuit blijft altijd iets bijzonders

Goed, je bent even onderweg, en uiteindelijk was uw verslaggever vanwege verplichtingen in Duitsland op maandag al met al minder dan 48 uur ter plekke, maar de uitnodiging van de persafdeling van Porsche in Stuttgart voor de Grand Prix van Long Beach, afgelopen weekeinde, sloegen we toch niet graag af. Racen op een stratencircuit is altijd bijzonder, en dit evenement met een zo rijke traditie (de race van dit weekeinde was de 38e aflevering) moet je toch eigenlijk op je lijstje hebben. En over lijstjes gesproken, Long Beach was ook alweer een nieuw circuit voor uw verslaggever, nummer 77. Al met al was het bezoek dus kort, maar zeer zeker de moeite waard. En leverde dus ook weer voldoende stof voor een impressie.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Groeten_LB_Porsches_inhalen

"It never rains in southern California", aldus een liedje van Albert Hammond uit 1972. Nou, vergeet het maar. Vrijdag regende het dus wel. Met bakken. Zelf zodanig, dat de ALMS-kwalificatie moest worden afgeblazen, en dat tijdens de vrije training van de Indy Cars slechts twee auto's (die van Dario Franchitti en die van Scott Dixon, die prompt hard crashte) een enkele ronde draaiden. Maar het leverde wel wat mooie foto's op, van 911's die elkaar inhalen...

Groeten_LB_Regen_911

...of een in het water gespiegelde 911.

groeten_muscle_milk

Voor de rijders in de open P1- en P2-prototypes (hier de uiteindelijk winnende Muscle-Milk-Lola) was het helemaal geen pretje.

Groeten_LB_zwart_wit_laarzen

Zwart-wit geblokte rubberen laarzen passen wel goed bij een autosportevenement.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet