BMW 130i Cup

Mooie première BMW 130i Cup tijdens Paasraces (Lang)

 r2_startveld

Jan Joris Verheul, Ricardo van der Ende en Sebastiaan Bleekemolen hebben de prijzen verdeeld tijdens de eerste twee races van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup, verreden tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Het eerste optreden van de nieuwe merkencup was geslaagd. De auto’s klinken nog wel een beetje te ‘lief’, maar daar wordt aan gewerkt.


Tekst: Roy van der laan, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

De eerste dubbele race van de BenQ-Siemens BMW 130i Cup trok zeventien auto’s. Dat aantal gaat de komende tijd nog groeien. Rintje Ritsma wacht bijvoorbeeld nog op zijn ‘eigen’ BMW 130i, waarmee hij het hele seizoen aan de merkencup zal deelnemen. Tijdens de Paasraces kreeg ‘de beer uit Lemmer’ de beschikking over de gastenauto van de Cup-organisatoren Circuit Park Zandvoort en BMW Nederland.

 ritsma
Rintje Ritsma nu nog te gast, vanaf volgende race in zijn eigen BMW 130i Cup auto.

Het tijdschema rond de ontwikkeling en bouw van de raceauto’s was krap. Het gevolg hiervan was dat enkele teams hun auto’s pas vlak voor de Paasraces in ontvangst mochten nemen. Marcos Racing International, het team van Cor Euser, kreeg zijn beide auto’s bijvoorbeeld pas de dinsdag voor de Paasraces. Tempo-Team Racing maakte melding dat men in de aanloop voor de Paasraces ‘alleen tijd had om de auto te bestickeren’. Niet iedereen kon zich dus even goed op de seizoensopener voorbereiden, het gevolg is dat de rijders die in de eerste races de lakens uitdeelden niet per definitie de coureurs zijn die ook de rest van het seizoen op het erepodium zullen staan.

 bertram
De stickers zaten er in elk geval goed op.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet