Diversen

Div: Groeten uit Bathurst

Bathurst_Groeten_Verkeersbord
Jawel, we zijn in Australië!

Afgelopen weekeinde vond op het 'Mount Panorama'-circuit in het Australische Bathurst de 12-uursrace voor GT's en toerwagens plaats. Na enkele jaren afwezigheid werd het evenement in 2007 opnieuw in het leven geroepen, aanvankelijk alleen voor Groep N-auto's. Sinds vorig jaar zijn ook GT3-auto's toegelaten, waarmee de internationale belangstelling ook gelijk toenam. Na de race van vorig jaar sloeg de lokale promotor Yeehaa Events de handen ineen met de Nederlandse organisatie CREVENTIC, ondermeer bekend van de Dunlop 24H DUBAI, met het doel om meer deelnemers van buiten Australië voor de race in Bathurst aan te trekken. Zo was het deelnemersveld dit jaar in ieder geval in de breedte sterker, al viel het aantal auto's nog wel wat tegen en noteerden we ook aan de organisatorische kant de nodige zwakheden. Het potentieel is echter voorhanden om van de 'Armor All Bathurst 12 Hour' een groot internationaal evenement te maken, al was het alleen al vanwege het prachtige circuit. Velen vergeleken de baan met de Nürburgring-Nordschleife, en ook het regenachtige weer op de racedag paste daar wel bij. AUTOSPORT.NL was ter plekke.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Bathurst_Groeten_Mount_Panorama

Het Mount Panorama-circuit ligt op de gelijknamige berg, waarop ook diverse prachtige villa's staan en waar ook wijnbouw plaatsvindt. Voor uw verslaggever was dit in totaal het 76e circuit dat hij bezocht, in 26 landen en op 6 continenten (wanneer we Noord- en Zuid-Amerika als aparte continenten beschouwen). Wordt (hopelijk) vervolgd!

Bathurst_Groeten_Dipper

Gelukkig konden we op donderdag ook even een ronde over het circuit rijden. 'The Dipper' is in het echt nog veel mooier en steiler dan op foto's of Youtube. Super!

Bathurst_Groeten_Conrod_Straight

En dan gaat het een heel stuk rechtuit en helling af, over de 'Conrod Straight'. Klinkt toch mooier dan 'Drijfstang-Eind', of niet?

Bathurst_Groeten_camping

Op het ruime binnenterrein vonden heel wat kampeerders een plek.

Bathurst_Groeten_Brock_monument

Bij de hoofdingang van het circuit staat een monument ter nagedachtenis van de in 2006 overleden Australische toerwagencoureur Peter Brock. Het woord 'legende' wordt tegenwoordig veel te vaak misbruikt, maar op Brock is die term zonder meer van toepassing. Ook nu nog is de heldenverering voor deze veelvoudig kampioen enorm.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet