Formula Regional

Italiaans Formule Renault: Vierde plaats voor Junior Strous

Een vierde plaats voor Junior Strous (Jenzer Motorsport) was het beste Nederlandse resultaat tijdens de derde en vierde ronde van het Italiaans Formule Renault-kampioenschap op het circuit van Vallelunga nabij Rome.

Tekst: René de Boer

Strous, die op zaterdag nog was uitgevallen, reed op zondag naar de vierde plaats achter de tweelingbroers Valentino en Niki Sebastiani en de als derde geklasseerde Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg, die op zaterdag de race op zijn naam geschreven had. Overigens is de dubbelzege van de broers Sebastiani, beide uitkomend voor het It Loox-team, een vrij uniek feit in de autosport. Zoveel racende tweelingen zijn er sowieso niet, en een dubbelzege is natuurlijk wel heel mooi. Voorzover we ons kunnen herinneren hebben Tom en Tim Coronel dat nog nooit gepresteerd.

De andere Nederlanders op Vallelunga: Henkie Waldschmidt werd op zaterdag vijfde en viel op zondag na 14 ronden uit. Danny Bleek werd op zaterdag met een ronde achterstand op winnaar Zaugg nog als 24e geklasseerd en zag op zondag eveneens de finish niet.

Na vier wedstrijden gaat Zaugg met 114 punten riant aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Best geklasseerde Nederlander is Junior Strous op de vijfde plaats (48 punten), Henkie Waldschmidt staat negende met 26 punten.