24H Series

Div: Groeten uit Doebai (en Aboe Dhabi)

Dubai_RL_touristic
Lokale ambachten worden in de Emiraten nog steeds in stand gehouden (al was het voornamelijk voor de toeristen)

Met de zevende editie van de Dunlop 24H DUBAI ging afgelopen weekeinde het internationale raceseizoen van start. Een paar dagen in de zon in het gebied rond de Perzische Golf is voor veel coureurs een bijzonder aantrekkelijk vooruitzicht in een tijd van het jaar waarin het in onze contreien koud en nat is, en als je dan ook nog kunt racen, wordt het alleen maar mooier. Dat is dan ook het belangrijkste argument in het voordeel van deze race, een gezamenlijk initiatief van het bureau CREVENTIC uit het Noord-Limburgse Gennep en het DNRT onder leiding van Huub Vermeulen. AUTOSPORT.NL was ook ter plaatse en bezocht op maandag na de race bovendien de test die CREVENTIC op het Yas Marina-circuit in het nabijgelegen Aboe Dhabi georganiseerd had. Hier is wat we rondiom de race zoal zagen.


Tekst: René de Boer
Foto's: Roel Louwers, Rebocar Automotive ProductionsDubai_Welcome_party

De 'Welcome Party' in de paddock (dat kan in Doebai gewoon in de open lucht, zelfs in januari) vormde op woensdagavond de officiële start van het evenement.

Dubai_Vuurspuwer

Een echte vuurspuwer ontbrak niet.

Dubai_Creventic_Crew

De crew van het organiserende bureau CREVENTIC met vooraan stagiaires Lara Basting en Eva de Vries en achteraan tussen de lokale aanwezigen vlnr Daphne Gengler, Helen Roukens en Gerrie Willems.

Dubai_vlag

"Dubai Autodrome and Business Park" is inmiddels de wat weidse titel waarmee het complex rondom het circuit wordt aangeduid. Van de geplande "Motor City" met een heuse Automall kwam weinig terecht: de showrooms rondom het circuit staan grotendeels leeg, van de werkplaatsen is slechts een klein deel verhuurd aan een paar lokale raceteams.

Dubai_RL_vuurwerk

Maar ondanks dat het circuit en de verhuur of verkoop van het onroerend goed eromheen niet zo lopen als de investeerders ooit verwachtten, heeft het Dubai Autodrome toch wel zijn eigen charme, en voor een 24-uursrace is het circuit uitstekend geschikt. Natuurlijk mocht tijdens de race het traditionele vuurwerk niet ontbreken!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet