Diversen

Div: Groeten uit Macau 2011

Macau8
Altijd weer een mooie aanblik: aankomst met de ferry in de haven, met de Grand Prix-toren in het midden

Afgelopen weekeinde vormde de Grand Prix van Macau het laatste evenement van het seizoen in de Formule 3 en het WTCC. De 58e editie van het evenement op het roemruchte, 6,12 kilometer lange stratencircuit was weer een prachtig spektakel. Zoals Tom Coronel ooit tegen uw verslaggever zei bij diens eerste bezoek aan de Grand Prix in 2006: "Nu ben je verkocht, nu wil je ieder jaar". En zo is het maar net, sindsdien hebben we er ook geen een meer gemist! Een impressie van wat we rondom de races allemaal tegenkwamen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


macau1

Volkswagen pakte ook dit jaar weer flink uit als een van de hoofdsponsors van de Grand Prix. Het merk leverde alle auto's voor de organisatie en had vele gasten van over de hele wereld uitgenodigd om het spektakel mee te maken. De hostessen met 'Welcome'-bordjes kwam je overal tegen.

Macau29

Een van de teams met Volkswagen-motor in de Formule 3 was ons eigen Van Amersfoort Racing, dat met Duits ATS F3 Cup-winnaar Richie Stanaway de tocht naar Macau gemaakt had.

Macau12

Voor teambaas Frits van Amersfoort was het 13 jaar geleden dat hij voor het laast in Macau was.

Macau11

Met Hannes van Asseldonk was er ook dit jaar weer een landgenoot in de Formule 3 actief. Het Britse team Hitech Racing, waarvoor de Brabantse rijder in Macau uitkwam, had de motorafdekkingen van alle auto's in de nationale kleuren van de betreffende coureurs uitgevoerd. Deed een beetje denken aan de Formule Opel Nations' Cup van vroeger, een leuk idee!

Macau36

Over het uitstekende Macau-debuut van Van Asseldonk hebben we al uitgebreid geschreven. Hier vertelt hij na afloop van de race zijn verhaal aan de Japanse verslaggever Tetsuya Tsuzuki, die ook voor Fuji TV actief is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet