Supercar Challenge

DSC: DSC Presenteert kalender 2012

Na de publicatie van de voorlopige kalender op 10 november jongstleden kan de organisatie van de Supercar Challenge nu de definitieve kalender voor 2012 publiceren. De kalender is grotendeels ongewijzigd, op twee weekenden na. Zo is de Superleague Formula op Assen verschoven naar het weekend van 2 september en vindt het evenement op Monza, dat losstaat van het kampioenschap, plaats in het weekend van 23 september.

Tekst en Foto DSC

dsc_kalender

Seizoen 2012 begint in België
Het eerste raceweekend van de Supercar Challenge begint op Belgisch grondgebied. In het voorprogramma van het FIA GT1-kampioenschap op Circuit Zolder, dat plaats gaat vinden in het weekend van 22 april, komen alle divisies in actie. Twee weken later, in het weekend van 6 mei, staat het eerste raceweekend van de Supercar Challenge op Nederlandse bodem gepland. Dan wordt er namelijk met alle divisies gereden in het voorprogramma van de ADAC Masters op Circuit Park Zandvoort. Overigens wordt er ook in 2012, op de races op Spa Francorchamps na, weer gereden met gescheiden startvelden. Zo rijden tijdens een weekend in principe altijd de GT- en Supersport I-divisie apart van de Supersport II-, Sport I- en Sport II-divisie.

In het Pinksterweekend gaat de Supercar Challenge naar Duitsland, ditmaal naar de Nürburgring. Wel worden hier de races gewoon op zaterdag en zondag verreden, omdat men in Duitsland geen Pinksteren kent. Na de races op de Nürburgring rijdt de Supercar Challenge weer tweemaal in België. Inmiddels vaste prik op de kalender zijn de Euroraces op Spa Francorchamps, die ditmaal in het weekend van 24 juni plaatsvinden. Daarna vindt op Circuit Zolder weer de Zolder Superleague plaats, met onder andere de Superleague Formula, het Dutch GT4, de Swift Cup en waarschijnlijk ook de Clio Cup. Ditmaal vindt het evenement plaats in het weekend van 8 juli, een week eerder dan voorgaande jaren. De verwachting is dat de Superleague Formula ook volgend jaar weer present is. Mocht de Superleague Formula in 2012 toch geen doorstart maken, wat dus wel verwacht wordt, dan gaat het evenement gewoon door. Er zijn al verschillende alternatieven om het programma verder aan te vullen.


DTM Zandvoort een van de hoogtepunten
Het eerste weekend van augustus wordt op de kalender van de Supercar Challenge standaard vrijgehouden voor de Gamma Racing Day. In 2012 komen alle divisies weer in actie op dit drukbezochte evenement. Een van de hoogtepunten van het seizoen wordt de DTM op Zandvoort, waarbij de races van de Supercar Challenge meetellen voor het kampioenschap van de GT- en Supersport I-divisie. Bij voldoende ruimte kunnen ook rijders van de Supersport II-divisie zich voor dit evenement inschrijven. Voor de Supersport II-, Sport I- en Sport II-divisie staat in het weekend van 02 september de Superleague Formula op Assen in de agenda.
In oktober staan de laatste twee evenementen van de Supercar Challenge op het programma. Traditiegetrouw zijn dit het Racing Festival op Spa Francorchamps, ditmaal in het weekend van 14 oktober, en de Finaleraces op Assen. Dit gaan plaatsvinden in het weekend van 28 oktober. Het kampioenschap van de Supercar Challenge bestaat in 2012 dus uit tien evenementen, waarbij vijf keer Nederland, eenmaal Duitsland en vier keer België wordt aangedaan.

Twee interessante evenementen buiten kampioenschap
Daarnaast zijn er nog twee evenementen die in 2012 niet deel uitmaken van het kampioenschap van de Supercar Challenge maar die wel interessant kunnen zijn voor Supercar Challenge-deelnemers. Dit is de 24h van Zolder, die gepland staat in het weekend van 9 september, en een race op het Italiaanse Monza in het weekend van 23 september. Deelnemers van de Supercar Challenge zijn door de Duitse AvD 100 Meilen organisatie uitgenodigd om op dit schitterende circuit een race in hun klasse mee te rijden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet