Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg weerstaat alle druk en wint

480_clio_start_4206

Robert van den Berg heeft de laatste wedstrijd van het seizoen in de Dutch Renault Clio Cup op zijn naam geschreven. Met een perfecte start nam de Harder´s Plaza-rijder bij de start de kop en weerstond twaalf ronden de druk van in eerste instantie Sheila Verschuur en daarna Niels Langeveld. Langeveld eiste de tweede plaats voor zich op terwijl Sebastiaan Bleekemolen vanaf plek acht naar een keurige derde podiumplaats wist op te rukken. In de Olympia Cup ging de winst naar Marcel Dekker die daarmee meteen ook de titel in deze Cup voor minder ervaren rijders voor zich opeiste. Max Braams werd hier, in zowel de wedstrijd als de titelstrijd tweede terwijl Ruud Steenmetz de derde plaats binnensleepte.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Erik van der Schaaff en Bart Buijs480_start_clio_8209

In de afsluitende wedstrijd over twaalf ronden van de Dutch Renault Clio Cup Sheila Verschuur op pole position, gevolgd door Niels Langeveld, Robert van den Berg, Max Braams als eerste Olympiër, Marcel Dekker, Alexander Keijzers, Sandra van der Sloot, de kersverse kampioen 2011 Sebastiaan Bleekemolen en Ronald Morien terwijl Aristoteles Varvarousis de toptien compleet maakt.

480_rene_crash1_8216

480_rene_crash2_8217

Met een uitstekende start pakt Van den Berg vanaf plaats drie de kop, gevolgd door Verschuur en Langeveld. Eén van de auto’s blijft bij de start op de startopstelling staan maar kan gelukkig net door de anderen worden ontweken. Op plaats vier maken Dekker en Braams als nummers één en twee in de Olympia Cup elkaar in de eerste ronde het leven zuur waarbij Braams de nodige plaatsen verliest. Goede zaken doet intussen Bleekemolen die als achtste gestart bij de tweede doorkomst achter Dekker al vijfde ligt en gevolgd wordt door Van der Sloot, Keyzers, Morien, Frankenhout en dan pas Braams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet