Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen met zege kampioen na chaotisch verlopen race

480_start_2687

Lang nadat de Clio-coureurs hun race op zaterdagmiddag met een code rood zagen eindigen, heeft de wedstrijdleiding alsnog de uitslag aangepast. In eerste instantie werd Marcel Dekker als winnaar aangewezen, omdat hij op het moment van de code rood aan kop reed, maar na verder beraad is ervoor gekozen dat de laatste doorkomst bepalend isvoor de uitslag van de race. Dat betekent dat Sebastiaan Bleekemolen zijn kampioenschap, dat overigens toch al binnen was, nu met de mooist mogelijke glans heeft behaald, namelijk met een zege.

480_stilte_5010

“De titel is een mooi eerbetoon aan ons recentelijk overleden monteur Jan Sijffers”, stelde Sebastiaan Bleekemolen na afloop. “Onze eerste race hier op Zandvoort zonder Jan zorgt voor een bewogen weekend.” Alexander Keijzers is nu tweede en Marcel Dekker ziet zijn zege omgezet in een derde plaats. Ook in de Olympia Cup zag Dekker zijn (tweede) overwinningsbokaal afgenomen worden, want deze valt nu aan Keijzers ten deel.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus, Bart Buijs en Klaas Norg

Bij de start voor de race over 40 minuten begint klassementsleider Sebastiaan Bleekemolen met een voorsprong van 27 punten op zijn enige overgebleven rivale voor de nationale Clio-titel, Sheila Verschuur. Als Bleekemolen in deze heat voor haar (of niet al te ver achter haar) finisht, heeft de Haarlemmer het Clio kampioenschap voor de 3de keer in zijn loopbaan binnen.Start
Bij de start weet Bleekemolen vanaf de pole de kop te pakken. Verschuur, die in de kwalificatie de rapste rijder was, moet vanwege het reversed grid-systeem vanaf plek 8 aanvangen. Dat betekent dat ze wat te doen heeft deze wedstrijd, wil zij nog kampioen kunnen worden dit weekend. Verschuur weet na het doven van de startlichten echter geen snelle progressie te maken. Ze blijft voorlopig op P8.

480_sandra_5377

Achter koploper Bleekemolen zien we Sandra van der Sloot (2de), Marcel Dekker (vanaf startplek 4 naar 3), Alexander Keijzers (van 3 naar 4), Robert van den Berg (van 6 naar 5), Max Braams (stuivertje gewisseld met Van den Berg), Niels Langeveld (7de) en de reeds genoemde Verschuur. Ronald Morien (9de) en Christiaan Frankenhout (10de) vervolmaken de toptien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet