DTM

DTM: Groeten uit Oschersleben

welkom_dtm_oschersleben
'Welcome DTM' luidde de boodschap in Oschersleben, waar de race in totaal 65.000 bezoekers trok

Afgelopen weekeinde was de DTM te gast in de Motorsport Arena Oschersleben voor de achtste van de in totaal tien races die dit seizoen op het programma staan. 'Het noordelijkste circuit van Duitsland' noemt Oschersleben zichzelf, maar het is vooral een flink eind naar het oosten en gezien de enorme drukte op de oost-westverbindingen van het Duitse Autobahnnetwerk soms een langdurige exercitie om er te komen. Maar dat neemt niet weg dat Oschersleben een van de toeschouwersvriendelijkste circuits is: vanaf het binnenterrein kun je zo'n 80 procent van de baan overzien en de organisatie doet er altijd erg zijn best om het iedereen naar de zin te maken. Hier onze impressie vanuit de Magdeburger Börde.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar


verkeer_oschersleben

Tussen het verkeer op de doorgaande weg door Oschersleben zagen we zomaar een BMW Z4 GT3-raceauto... Die werd overgebracht vanuit de werkplaats van Schubert Motorsport naar de hoofdvestiging, het BMW-dealerbedrijf, waar de auto gedurende het weekeinde een echte publiekstrekker was.

stoddart_fans

Susie Stoddart had haar eigen Schotse fans meegenomen.

women_in_motorsport

Een andere racende dame, de Deense Maiken Rasmussen, wordt officieel door de FIA-commissie 'Women in motorsport' ondersteund.

cathy_muller_maike_rasmussen

Ter begeleiding van Rasmussen (r.) was Cathy Muller aanwezig. De zus van toerwagen-wereldkampioen Yvan heeft zelf ook haar sporen verdiend in de autosport.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet