DTM

DTM: Groeten vanaf de Nurburgring

Groeten_Wolken
Wisselvallig weer en wolkenpartijen: typisch voor de Nürburgring

Afgelopen weekeinde vond de zesde seizoensronde van de DTM plaats op de Nürburgring. Traditioneel werd er gereden op de 3,629 kilometer lange sprintvariant van het circuit in de Eifel, waar het weer zich traditioneel van zijn wisselvallige kant liet zien. Niettemin werd het een geslaagd weekeinde met flink wat bezoekers, waarbij we ook heel wat auto's met Nederlandse kentekens zagen. Een impressie van wat we verder rondom het DTM-weekeinde nog vastlegden.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar Automotive Productions


2011_bmw_helicopter

Op vrijdag circuleerde er een helicopter met opvallend BMW-M-logo boven de Nürburgring. Geruchten dat BMW er aan het spioneren was ter voorbereiding op de DTM-deelname van het merk, vanaf volgend jaar, konden niet worden bevestigd. We vermoedden eerder dat het te maken had met een BMW-rijvaardigheidstraining, die op vrijdag op de Nordschleife gehouden werd...

2011_nittel_ekstrom

Volkswagen had als gastrijders in de Scirocco R-Cup een aantal rallyrijders uitgenodigd, waaronder onze landgenoot Hans Weijs jr., waarover we tijdens het weekeinde al uitgebreid berichtten. Waar Weijs jr. nog als 'Rallye-Talent' werd aangeprezen, stond er op de auto van Uwe Nittel 'Rallye-Legende'. Nou valt dat op zich ook wel mee (we kunnen nog een paar succesvollere Duitse rallyrijders bedenken...), maar feit is wel dat Nittel over flink wat rally-ervaring beschikt. Dat weet ook Audi-DTM-coureur Mattias Ekström, zelf ook een fervent rallyrijders en niet onverdienstelijk deelnemer aan enkele WK-rally's, die voor een rally-onderonsje met Nittel even de Volkswagen-paddock opzocht.

2011_aral_brandstof

Aral is de vaste brandstofleverancier van de DTM en alle partnerseries. Op de Nürburgring had het merk een flinke promotiestand, waar ondermeer de verschillen tussen Aral Ultimate-brandstof en normale brandstof werd verklaard. Deed ons een beetje denken aan de scheikundelessen van vroeger op school.

2011_uitleg_aralbrandstof

Aan de hand van een demonstratieauto (uiteraard in Aralblauw) werd er ook het een en ander uitgelegd.

2011_lachende_aral_promotiedame_vlaggen

En voor wie wilde, was er ook nog een Aral-fanvlag.

2011_vlaggen_ambulance

Zelfs het ambulancepersoneel werd van vlaggen voorzien!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet