Sportscars

ALMS: Groeten uit Lime Rock

LimeRock_22
Enig patriottisme is de Amerikanen niet vreemd

Eigenlijk had ik het afgelopen weekeinde geen race in mijn kalender staan, het eerste racevrije weekeinde sinds medio april. Op zich lekker, want hoe leuk ik autoraces ook vind, een weekeindje vrij is ook wel eens prettig. Maar ja, toen kwam er via het Duitse weekblad SPEEDWEEK, waarvoor ik ook als verslaggever actief ben, een wel heel leuke uitnodiging van Porsche Motorsport in Stuttgart voor de American Le Mans Series-race op het circuit van Lime Rock. Vlucht per Airbus 380 van Frankfurt naar New York, van daaruit per Porsche naar Lime Rock, overnachten in een camper op het circuit en na de race ook nog een dag in New York, voorafgaand aan de terugvlucht. Daar hoefde ik dus niet lang over na te denken, en gelukkig zag ook mijn begripvolle echtgenote in dat ik zo'n trip niet iedere dag krijg aangeboden. Door de deelname van Jaap van Lagen kwam er ook nog eens een Nederlands aspect bij de race, wat het alleen nog maar leuker maakte.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


LimeRock_1

Ik heb al in aardig wat vliegtuigen gezeten, maar het vliegen per Airbus 380 was een première. Vooral het lage geluidsniveau was opmerkelijk.

LimeRock_2

In de parkeergarage bij JFK stond de auto voor het weekeinde klaar: een Porsche Cayman R.

LimeRock_3

Ook een 911 Carrera en twee Cayennes maakten deel uit van onze groep, die naast uw verslaggever nog uit vijf Duitse journalisten plus twee mensen van de sportpersafdeling van Porsche in Stuttgart bestond.

LimeRock_4

Goed verstopt in het bos ("somewhere left of the middle of nowhere"): Lime Rock Park, mijn 73e circuit.

LimeRock_12

Ons wagenpark op het binnenterrein van het circuit, een mooie mix van Porsches, golfcarts en campers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet