Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen: Examen minicursus 2011 Strijen met Bas Lammers

bas_geeft_uitleg_aan_miquel_van_gent

Na vijf zondagen van les was het nu examen rijden op Strijen voor 20 mini junioren. Het weer was ons gunstig gezind en onze wereldkampioen Bas Lammers was er bij om er een top dag van te maken.

Tekst & foto's PR

De dag begon met de rijderbespreking, waarbij de kinderen en ouders uitleg kregen over het verloop van de dag. Hierna konden de karts gekeurd en voorzien worden van een transponder. Omdat iedereen zijn spullen goed in orde had was dit eerste deel van het programma snel gepiept en konden de rijders laten zien hoe snel ze al waren. Een echte tijdtraining om de startopstelling voor de wedstrijd en de koppels voor het elastieken rijden te bepalen!

Vervolgens was het tijd voor het theorie examen en een korte pauze om wat te drinken. Alle kinderen kwamen zonder problemen door dit examen en mochten het spannende elastieken rijden gaan doen. Het doel hiervan is de kinderen te leren close te racen zonder elkaar te raken. Slechts enkele koppels wisten het elastiek gedurende de gehele training heel te houden, met een pluim voor Joey Brand die vanuit de B groep in de A groep moest mee rijden om een even aantal rijders te maken. Hij wist samen met Jordy Vermeeren het elastiek de gehele training heel te houden bij een indrukwekkend hoog tempo.

start_b_groep

Hierna was het tijd voor de wedstrijden! De A groep moest met een rollende start vertrekken, maar Luca den Hartog, rijdende op pol, had er zo’n zin in dat hij de formatie ronden te hard bleef rijden. Dus kwam de rode vlag tevoorschijn en kregen de rijders nog een extra instructie van de wedstrijdleider. Hierna ging het hele veld uitstekend van start en kregen we een prachtige wedstrijd te zien die door Luca werd gewonnen. De B groep had goed gekeken en reden de formatieronden direct goed. Gezien de grotere snelheidsverschillen in deze groep moesten ze starten vanuit stilstand en dat ging ook uitstekend. Joey Brand was de snelste en moest verscheidene andere inhalen. Daarbij lieten de rijders goed zien dat ze ook de blauwe vlag kende.

wegen_na_de_wedstrijd

Direct aansluitend was er de tweede wedstrijd voor de A groep en nu ging de formatie ronden wel direct goed. Bij de start was Sebastiaan van Veldhoven heel goed weg, maar werd hij drie bochten verder rond geduwd. Dat betekende een formele waarschuwing voor een andere rijder en die liet ook zien dat hij wist hoe hij daarmee om moest gaan. Na de race melde hij zich netjes bij de wedstrijdleider! Ook deze race werd door Luca gewonnen en Sebastiaan lied zien dat hij echt snel was en wist ondanks een halve ronden achterstand, doordat hij was rond gegaan, toch nog als derde te finishen achter Dylan de Vree. In de B groep zagen we ook weer een hele mooie wedstrijd die dit keer werd gewonnen door Tony Hofman, gevolgd door Flynn den Otter.

luca_den_hartog

Na de wedstrijden, waarin alle rijders hadden laten zien dat ze veilig een wedstrijd kunnen rijden, was er de uitreiking van het certificaat. Hierbij had Bas Lammers aan alle rijders nog enige persoonlijke tips en/of complimenten. Zoals voor Miquel van Gent dat hij niet opgaf en opnieuw starten en heel goed zijn hand op de filter hield om extra brandstof naar de motor te brengen. Of Daan Frieman die regelmatig spinde, maar toch bleef volhouden. Wel je hand opsteken Daan! Ook in algemenen zin Had Bas tips voor de rijders, zoals: stuur vasthouden op 10 voor 2, hand opsteken en rustig de pitsstraat in gaan, niet te hard een bocht ingaan wand dan kom je er minder snel uit, niet steeds omkijken, etc. Te veel tips om ze hier allemaal op te noemen! Alle deelnemers kregen daarnaast ook nog een herinneringstrofee en een prachtige foto, gesponsord door Bindels.

Het was een geslaagd examen en we hopen vele terug te zien tijdens het komende clubkampioenschap van SHW.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet