Diversen

Div: Truck Grand Prix Zolder 2010

Afgelopen weekend vond de Truck Grand Prix op Zolder plaats. Dit evenement maakt sinds jaren deel uit van het FIA European Truck Racing Championship. Gedurende het gehele weekend namen iets meer dan 12.000 bezoekers de moeite om dit spectaculaire evenement bij te wonen. Behalve de Trucks, waren er gastwedstrijden van de DSC, Smart Cup en de Europese Lotus Series. Wij maakten een kleine impressie.

Tekst en foto’s: Willem J. Staat

z_roadster
Verdiende overwinning voor de K1 Roadster van Kventnasky/Van Dongen op Zolder, de allereerste zege voor initiatiefnemer Olly Brinkmann 

Truck Grand Prix Zolder 2010
Voor Renault was het een uitstekend wedstrijdweekend bij de Trucks op Zolder. De Franse fabrikant won maar liefst drie wedstrijden. De Oostenrijker Markus Bösiger won twee wedstrijden en zijn teamgenoot Markus Östreich zegevierde eenmaal. De Spanjaard Antonio Albacete schreef met een MAN de tweede wedstrijd op zijn naam. Aan spektakel en dwars gaande Truck op het natte Zolder asfalt ontbrak het zeker niet. Bij de DSC was er ’s zaterdags de fraaie zege van de K1 Roadster van Danny van Dongen en de Slowaak Kventnasky. Het was de allereerste overwinning van de K1 Roadster. Het weer was jammer genoeg spelbreker, maar het spektakel was er zeker niet minder om.

van_dongen
Fraaie overwinning van Danny van Dongen.

antonio_albacete
de Truckfans kwamen natuurlijk niet voor de GT's maar het grote geweld.

politie
De politie kwam 's zaterdag ook nog even incasseren?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet