Diversen

Div : Henny Hemmes lid van FIA Women & Motor Sport Commission

henny_hemmes_1

Onlangs heeft het Bestuur van de KNAF (de Nederlandse autosportfederatie) Henny Hemmes aangesteld als vertrouwenspersoon voor de vrouwelijke licentiehouders. Henny Hemmes neemt tevens namens de KNAF zitting in de onlangs opgerichte Women & Motor Sport Commission van de FIA.

Tekst : PR
Foto's: hennyhemmes.com

De KNAF heeft ruim 9.000 licentiehouders, waarvan meer dan 2.000 een official licentie hebben en zo’n 7.000 min of meer actieve coureurs zijn. Minder dan 10 procent, namelijk slechts 675 (375 officials en 300 coureurs) zijn van het vrouwelijke geslacht.

De KNAF is van mening dat er enerzijds een beleid moet zijn om meer vrouwen te motiveren om in de door mannen gedomineerde autosport actief te worden. En anderzijds de vrouwelijke licentiehouders voldoende mogelijkheden (c.q. faciliteiten) te bieden voor gelijke kansen. Net als bij andere bij het NOC*NSF aangesloten sportbonden, zet de Nederlandse autosportfederatie daarom de stap om voor vrouwelijke deelnemers en officials een vertrouwenspersoon aan te stellen. Meervoudig Nederlands kampioen autorensport Henny Hemmes is aangewezen om deze belangrijke functie te vervullen.

FIA Women & Motor Sport Commission
Tevens is Henny Hemmes namens de KNAF voorgedragen (en geaccepteerd) als lid van de onlangs door de World Motor Sport Council van de FIA in het leven geroepen Women & Motor Sport Commission (WMC). Eind april werd de WMC door de nieuwe FIA President Jean Todt geïnstalleerd. Voorzitter is een meervoudig rallywinnaar, de Française Michèle Mouton. Jean Todt: "Evenals internationale bonden van andere sporten, wil de FIA de participatie van vrouwen in de autosport actief stimuleren, promoten en daarbij ook hulp bieden om gelijke kansen op elk niveau van de sport mogelijk te maken.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet