Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge ontwaakt uit winterslaap


480_molenaar_6340

BRL
De BRL’s zijn dit seizoen nieuw binnen de Dutch Supercar Challenge. Na een aantal jaren als zelfstandige klasse te hebben gefungeerd, heeft men er dit seizoen voor gekozen om deel uit te maken van de DSC. De BRL’s rijden mee in het veld van de GT- en Supersport I-divisie, maar behouden wel hun eigen puntentelling. Voor de BRL’s start het seizoen pas tijdens het tweede raceweekend op de Nürburgring. Er verschijnen minimaal tien van deze spectaculaire bolides aan de start, waarvan de precieze invulling over een paar weken bekend wordt gemaakt.

soelen1

Supersport II
In de Supersport II-divisie is Bert van der Zweerde overgestapt naar het Lotus team van Willem van der Kooi, alwaar de jonge coureur samen met Willem van der Kooi zelf een Lotus Exige GT gaat besturen. Ook Jan van der Kooi en Ben Verwoerdt, vorig jaar samen actief in de Sport-divisie, verschijnen met een Lotus Exige GT aan de start. Daarnaast komt Pieter van Soelen met de kampioensauto van Van der Zweerde uit voor JR Motorsport en is Luc de Cock weer present met zijn fraaie Lotus 2-Eleven GT4. Luco Hornsveld en de gebroeders Monster hebben zich weer ingeschreven met een Seat Leon SuperCopa.

Sport
In de Sport-divisie valt bij het eerste nummer meteen iets op. Koen Bogaerts en Nik de Jong, afgelopen seizoen kampioen in deze divisie, gaan namelijk hun titel niet samen verdedigen. De Jong is momenteel druk met het afronden van zijn studie, waardoor Bogaerts samen met Mark van der Aa aan de start verschijnt. Het duo start bovendien met een nieuwe door JR Motorsport geprepareerde BMW 1-serie, want Richard van den Bos verschijnt met de BMW E36 M3 aan de start. Naast bovengenoemde namen verschijnen er ook nog verschillende nieuwe Renault Clio’s en veel potentieel snelle BMW’s aan de start van deze divisie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet