Dutch GT4

Dutch GT4: Equipe Verschuur kiest voor Camaro

verschuur_riley_480
Frans Verschuur (links) en tuner Bill Riley

Equipe Verschuur, de succesvolle autosport-onderneming van Frans Verschuur in Nijmegen, is benoemd tot de officiële importeur voor Europa van de spectaculaire Chevrolet Camaro volgens het internationale GT4-reglement. De Chevrolet Camaro GT4 is ontwikkeld door het gespecialiseerde bedrijf Riley Technologies, gevestigd in de autosport-metropool Mooresville in de Amerikaanse staat North Carolina. In nauwe samenwerking met Equipe Verschuur is de Camaro op een aantal punten aangepast voor competities in Europa. “De auto biedt volop potentieel”, zegt Frans Verschuur, die onder de vlag van zijn eigen team in ieder geval één Camaro wil inzitten in het Dutch GT4 Championship. “De Camaro is niet alleen geschikt voor de reguliere GT4-wedstrijden, bijvoorbeeld in Nederland en de Europese Cup, maar kan dankzij de grote 100-liter-tank ook worden gebruikt in lange-afstandswedstrijden.”

Tekst en foto's: PR


Frans Verschuur was al langer op zoek naar mogelijkheden om iets in de GT4-klasse te doen. “Voor de meeste merken en types in deze klasse waren er echter al importeurs en tuners. Toen zag ik foto’s van de Camaro, en al snel bleek dat niemand daar in Europa nog iets mee deed.” Verschuur zocht contact met preparateur Bill Riley. Al snel raakte hij overtuigd van de mogelijkheden die de Camaro biedt. “De techniek is moderner dan veel mensen denken. De Camaro werd vorig jaar al ingezet tijdens de Amerikaanse GrandAm Sports Car Challenge, dus de auto is al beproefd in wedstrijden.”

480_camaro_daytona_action
Dit weekeinde rijden er diverse GT4-Camaro's in de GrandAm Continental Tires Sports Car Challenge


450 pk, 1450 kg, 135.000 Euro

De GT4-klasse kent een groeiende populariteit, niet alleen in de vorm van de Europese GT4 Cup onder auspiciën van de FIA en het vorig jaar succesvol gestarte Dutch GT4 Championship, maar ook in tal van andere nationale competities. Daarnaast worden auto’s volgens het internationale GT4-reglement toegelaten in veel lange-afstandswedstrijden, en juist in die combinatie ziet Frans Verschuur met de Chevrolet Camaro GT4 volop mogelijkheden. De Camaro GT4 is voorzien van een V8-motor met een vermogen van rond de 450 DIN pk en weegt 1450 kg. “Speciaal voor de Europese competitie hebben we gekozen voor Moton-schokdempers en een race-ABS van Bosch”, verklaart Frans Verschuur. Hij verwacht de Chevrolet Camaro GT4 in Europa te kunnen aanbieden voor een prijs van zo’n 135.000 Euro.

480_equipe_verschuur_camaro

Equipe Verschuur wil met de Camaro ook deelnemen aan het Dutch GT4 Championship

Deelname Dutch GT4 gepland, rijders nog geheim

Equipe Verschuur, dat de afgelopen jaren naam maakte door het winnen van de LMP2-klasse in de Le Mans Series en tijdens de 24 Uur van Le Mans in 2008 (onder de vlag van Van Merksteijn Motorsport) en de titel in de Eurocup Renault Mégane Trophy in 2006 en 2009, wil komend seizoen met de Camaro deelnemen aan het Dutch GT4 Championship. Frans Verschuur heeft daarvoor al overeenstemming bereikt met een aantal gerenommeerde Nederlandse coureurs, maar wil nog geen verdere details kwijt. “Dat komt wel”, zegt hij. “Eerst wachten we op de komst van de Camaro’s naar Nederland, er zijn nu twee auto’s onderweg. We verwachten er veel van!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet