Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Tweede GrandAm titel voor Alex Gurney/Jon Fogarty

Alex Gurney en Jon Fogarty hadden afgelopen weekend aan een vierde plek op Homestead voldoende om voor de tweede maal de GrandAm titel in de wacht te slepen. Gurney/Fogarty wonnen het GrandAm kampioenschap eerder in 2007. De zege ging naar de Brumos Riley Porsche van de legendarische Hurley Haywood en Joao Barbosa.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Porsche/GrandAm

brumos_homestead
De Brumos Porsche Riley op weg naar de overwinning. Voor de Portugees Barbosa
was het zijn eerste GrandAm zege.

Zege voor Barbosa/Haywood in Homestead
In de 84e ronde nam Joao Barbosa definitief de leiding over van de leidende Lexus Riley van Scott Pruett en behaalde daarmee zijn allereerste GrandAm titel. Voor de 61e jarige veteraan Hurley Haywood was het zijn eerste overwinning in GrandAm sinds 2003 toen hij zowel op Homestead en Phoenix won. Overigens werd Haywood op het allerlaatste moment aan Barbosa gekoppeld. Haywood: “Ik denk niet dat we vandaag een echt realistische kans hadden om te winnen maar toen Joao op dramatische wijze de leiding greep, dan begrijp je dat dit Brumos Racing is.” Joao Barbosa: “In het begin dacht ik niet bepaald dat we over een auto beschikten waarmee we konden winnen maar tijdens elke pitstop werd die auto steeds beter en plotseling bevond ik mij in een uitstekende uitgangspositie. Toen ik Scott Pruett voorbij ging voelde ik mij dolgelukkig. Het was een fantastisch gevoel.”

De combinatie Pruett/Rojas eindigde als tweede en moesten met een tweede plaats in het kampioenschap genoegen nemen. Pruett eindigde met de Ganassi Lexus Riley viermaal als tweede in de GrandAm-series en won het kampioenschap in 2004 en 2008. Scott Pruett: “Wij hebben er de gehele dag hard voor gevochten, wij hebben werkelijk alles gegeven, de hitte was eigenlijk ondragelijk. Maar het is eenmaal niet anders. Mark Patterson en Oswaldo Negri eindigden als derde algemeen en scoorden hun 8e top tien resultaat dit seizoen. Patterson was tevens de beste Top Gentleman Driver in 2009.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet