Formule 2

GP2 Series: Giedo van der Garde erg snel in test met Barwa Addax

giedo_test_oktober2009

Hij had één testdag in Jerez en op die dag liet Giedo van der Garde zien dat hij niet alleen tot de snelste coureurs van het veld behoort, maar zich ook zeer snel kan aanpassen aan een nieuwe auto. In de ochtendsessie reed Giedo al een 1.25.291, waar vervolgens de rest van de dag niemand meer aan zou komen. Giedo spreekt dan ook van een zeer geslaagde test.

Tekst en foto: PR

Na de uitstekende tweede helft in zijn eerste GP2-kampioenschap, waarin Giedo van der Garde drie races won, werd Giedo gevraagd door het team van Barwa Addax om een dagje te komen testen. Barwa Addax won flink wat races in het afgelopen seizoen en deed lange tijd mee voor het kampioenschap. Giedo wilde dan ook graag voor ze uitkomen in de test in Jerez en stelde zeker niet teleur.
 
Heel goed
"Dit was een hele goede testdag, heel positief", zei hij. "We hebben er het maximale uit gehaald. In de ochtend waren we gelijk erg snel en 's middags concentreerden we ons op het rijden van lange runs. Dat ging allemaal heel erg goed en het team was ook dik tevreden met mijn tijden en mijn feedback. De auto van Barwa Addax is een zeer goede auto en ik kon er bijna direct mee lezen en schrijven. De auto past heel goed bij mijn rijstijl. Ik ben heel tevreden.''

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet