GT

FIA GT: Groeten uit Spa

spa_1
Gezellig druk bij de handtekeningsessie met alle Belgische coureurs, pardon, piloten

"We verwachten 40.000 tot 50.000 bezoekers", verklaarde iemand van de organisatie van de Total 24 Hours of Spa vanmorgen nog op de radio. Hoewel het gezellig druk is rondom het circuit, lijkt die inschatting enigszins optimistisch. Zelfs bij de start om 16.00 uur, waar vroeger de tribunes altijd afgeladen vol waren, waren er nu nog vele plaatsen vrij. Hoe dan ook, de 24-uursrace in de Ardennen blijft een klassieker en altijd de moeite waard. Een kleine impressie.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Peter Kühl


spa_3

Het Vitaphone-Maserati-team van Michael Bartels, dat in de afgelopen vier jaar maar liefst drie keer de 24-uursrace in Spa won, treedt bijzonder professioneel op. Een enorme hospitality, een eigen merchandise-shop in de paddock, een fraaie structuur achter de beide pitboxen en zelfs eigen cabines waar de coureurs tijdens de race kunnen verblijven (de beide units, op de foto rechts).

spa_2

Gezien in de paddock: scootertje met Renault-reclame-à-la-Red-Bull.

boerenprotest1.jpg

Heel bijzondere voertuigen op de baan: uit protest tegen lage melkprijzen reden boeren uit de regio van Spa met hun tractoren over het circuit. Ze kwamen van La Source tot Eau Rouge, waar ze door de politie van de baan werden gedirigeerd.

boerenprotest2.jpg

Ongetwijfeld één van de langzaamste voertuigen die ooit op het circuit reden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet