DTM

DTM: Groeten vanuit een sfeervol Zandvoort

480_meisjes_borden_7199

Het DTM-circus heeft haar jaarlijkse, Zandvoortse optreden weer verzorgd. Geniet rustig na aan de hand van zo'n vijftig foto’s, waarin de rijders, supporters en uiteraard grid girls voor een gezellige sfeer zorgden.

Tekst: Marc Kok en René de Boer
Foto’s: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra, Tim Böhme, Marc Kok en René de Boer

480_kids_121
De donderdag voor het raceweekend stond het centrum van Zandvoort al in het teken van de DTM.

480_burgemeester_153
De Zandvoortse burgemeester Niek Meijer ontving donderdag samen met CPZ-baas Erik Weijers op het bordes van het raadhuis de DTM-coureurs Mathias Lauda (Mercedes), Oliver Jarvis en Katherine Legge (beiden Audi). Terwijl Lauda vanuit zijn woonplaats Barcelona kwam, reisden Jarvis en Legge samen naar Zandvoort - ze delen sinds eind vorig jaar een appartement in het Zwitserse Ermatingen. Verder is er overigens niets tussen de twee: Legge is sinds enige tijd de vriendin van oud-DTM- en WTCC-coureur Peter Terting, Jarvis heeft een vriendin in Groot-Brittannië.

480_stadhuis_007
DTM en Zandvoort in één beeld gevangen. Overigens mocht Mercedes-Benz-coureur Mathias Lauda niet bij deze Audi-DTM-bolide gefotogrefeerd worden in verband met conflicterende merkbelangen. Uit kostenoverwegingen had Mercedes-Benz zelf geen 'showcar' mee naar Zandvoort gebracht.

480_haring_183
Op het Raadhuisplein van het vissersdorp deden Lauda, Jarvis en Legge zich tegoed aan een heerlijke haring.

480_premat_audi_6868
DTM staat graag dicht bij de fans. Bij de ‘Audi Fantreff’ vertelt de kale coureur Alexandre Prémat lachend aan de supporters dat hij na de 24 uur van Le Mans zó moe was, dat hij tien dagen lang achter elkaar heeft geslapen.

480_audi_vlaggen_6892
Audi is de master van het vlaggen uitdelen.

480_tribune_7540
De vaandels van het merk met de vier ringen waren dan ook goed te zien in de duinen.

480_rene_green_5083
Onze medewerker René de Boer is bij de DTM vaak interviewer van coureurs. Hier ondervraagt René Mercedes-piloot Jamie Green, die ondanks zijn achternaam niet echt een kleurrijk Zandvoorts weekend kende.

480_audi_uitleg_3513
De supporters bezochten de fanmomenten goed.

480_foto_in_mercedes_3456
De bezoekers mochten uitgebreid plaatsnemen in de straatwagens van de twee Duitse merken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet